UCUZ DÖVİZ ALMAK İSTERKEN 100 BİN LİRA DOLANDIRILDI

UCUZ DÖVİZ ALMAK İSTERKEN 100 BİN LİRA DOLANDIRILDI

UŞAK'ta, kendisine piyasa değerinden düşük fiyatla Avustralya doları vereceklerini söyleyen 1'i kadın 3 kişi tarafından 100 bin lirasının...

UŞAK'ta, kendisine piyasa değerinden düşük fiyatla Avustralya doları vereceklerini söyleyen 1'i kadın 3 kişi tarafından 100 bin lirasının dolandırıldığını ileri süren İ.B. polise başvurup, şikayetçi oldu. Polis, mağdurun verdiği eşkalden yola çıkarak şüphelilerin 5 ay önce de Sivaslı İlçesi'nde bir kişinin 50 bin lirasını dolandırdıkları gerekçesiyle yakalanıp, sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 3 kişi olduğunu belirleyip, yakalanması için çalışma başlattı.

Geçen 21 Mart'ta sosyal medya üzerinden tanıştıkları biri kadın üç kişi, Uşak'ta yaşayan İ.B.'ye, iddiaya göre, ellerinde ellerinde 400 bin Avustralya doları bulunduğunu, düşük fiyatla satmak istediklerini söyledi. Ardından da Uşak'a gelen 3 kişi, numune olarak bir miktar Avustralya doları verdi. Kendisine verilen numune Avustralya dolarlarını bir döviz bürosuna götürüp, gerçek değerini öğrenen İ.B., yapılan pazarlığın ardından 100 bin liraya anlaştı. İ.B.'den 100 bin lirayı nakit olarak alan 3 kişi, "Dövizleri hemen getireceğiz" diyerek yanından ayrıldı. Ancak, 3 kişinin uzun süre dönmemesi, telefonlarına da cevap vermemeleri üzerine dolandırıldığını anlayan İ.B., polise gidip, şikayetçi oldu. Uşak Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, İ.B.'nin verdiği eşkalden yola çıkarak şüphelilerin, 5 ay önce Denizli'den geldikleri Sivaslı ilçesinde sahte İngiliz sterlini ile bir kişiyi 50 bin lira dolandıran ve sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan D.K. (48) isimli kadın ile R.A. (27) ve C.Y. (40) olduğunu tespit edip, yakalanmaları için çalışma başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı