UÇAK FACİASINI BİR TÜRK ÖNLEDİ

UÇAK FACİASINI BİR TÜRK ÖNLEDİ

Muhtemel kaza böyle önlendi

Hindistan Havayolu şirketi Jet Airways, Türkiye hava sahasında bulunduğu sırada Türk Hava Trafik Kontrolü görevlisinin uyarısı sonucu büyük bir kazadan son anda kurtuldu.

Times of India'nın haberine göre, Hindistan'ın Mumbai kentinden Brüksel'e giden 280 yolcunun bulunduğu Boing 777-300 tipi yolcu uçağının pilotlarından biri Türkiye semalarında uçarken uyuyakaldı. Diğeri de tabletiyle meşgul olunca uçak hızla irtifa kaybetti.

10 bin metrede uçması gereken uçak 1500 metre alçaktan uçmaya başlayınca Ankara'daki hava trafik kontrolü yetkilisi uçağa acil uyarı gönderdi. Kontrol kulesindeki yetkili pilotlara neden alçaktan uçtuklarını sordu. Uçağın yardımcı pilotu bunun üzerine kaptan pilotu uyandırdı ve uçak yeniden normal uçuş seviyesine geri döndü.

Yardımcı pilot, o sırada elindeki tabletiyle meşgul olduğunu ve uçağın irtifa kaybettiğinin farkına varmadığını söyledi.

Hindistan Sivil Havacılık Dairesi geçtiğimiz cuma günü yaşanan olaydan Salı günü bilinmeyen bir SMS aracığıyla haberdar olduklarını belirterek iki pilot hakkında soruşturma başlattığını açıkladı.

Olayı "ciddi bir kaza" olarak değerlendiren Sivil Havacılık Dairesi, her iki pilotun da görevlerinin soruşturma süresince askıya alındığını açıklayarak Hava Kazaları Araştırma Bürosu'na olayla ilgili detaylı soruşturma yapılmasını istediklerini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı