UÇAK FACİASINDA YENİ BELGE

UÇAK FACİASINDA YENİ BELGE

İlk açık kanıt bulundu.

ABD yönetimi geçen hafta Ukrayna'nın doğusunda düşürülen ve 295 kişinin hayatını kaybettiği Malezya uçağı faciasına yol açan Rus yapımı SA-11 füzesinin Ukraynalı ayrılıkçı militanların elinde de bulunduğunu gösteren ilk açık kanıt bulundu.

Rusya yanlısı bir ayrılıkçı militanın, isyancıların elinde bulunan SA-11 füze rampasının önünde çektirdiği ve internet paylaşım sitesi üzerinden yakınlarına gönderdiği hatıra fotoğrafı ortaya çıktı.

Ukrayna yanlısı haber siteleri ayrıca, uçağın vurulmasından hemen sonra Ukrayna topraklarındaki iki SA-11 rampasının Tırlarla Rus topraklarına geri gönderildiğini gösteren görüntü yayınladı.

Sergei Paschenko adlı ayrılıkçı militanın fotoğrafını yayınlayan obozrevatel.com isimli Kiev yanlısı sitede yayınlanan fotoğrafın altında "Sen gerçek bir kahramansın. Sen Ukrayna'ya ihanet etmedin. Tersine, SA-11'in buradaki varlığını kanıtladın. Aferin" ifadeleri yer aldı.

Yayınlanan başka bir videoda da Ukrayna toprakları içinde bulunan ve Malezya uçağının düşürülmesinden bir gün sonra Rusya'ya geri götürülmek üzere Rus sınırında bir Tır'ın üzerinde görüntülenen bir SA-11 rampası görüntülendi. Malezya uçağı geçen Parşembe akşamı vurulmuştu. Füze rampasının Rusya sınırından geri dönüş görüntülerinin ise Cumartesi sabahı çekildiği belirtildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı