Üç Haftada 7. İntihar

Üç Haftada 7. İntihar

.

BAŞINDAN VURULMUŞ HALDE BULUNDU

Dede Ersel AKSU

 Kahramanmaraş'ta bir astsubay kaldığı misafirhanede ölü bulundu. Alınan bilgiye göre, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Murat Taşan'dan haber alamayan mesai arkadaşları, astsubayın kaldığı misafirhaneye gitti. Taşan'ı odada başından tabancayla vurulmuş halde bulan arkadaşları, durumu yetkililere bildirdi. Taşan'ın cesedi, askeri savcının incelemesinin ardından otopsi için morga kaldırıldı.

İl Jandarma Komutanlığında görev yapan astsubayın, bir süre önce eşinden ayrıldığı ve bir çocuk bası olduğu öğrenildi öğrenildi.

7. ASTSUBAY İNTİHARI 

Misafirhanede başından vurulmuş halde cenazesi  bulunan Murat TAŞAN ile birlikte son 3 haftada gerçekleşen  7. astsubay intiharı olarak kayıtlara geçti. 

TEMAD BOYKOT KARARI ALDI

Son dönemde meydana gelen astsubay intiharlarını protesto etmek amacıyla, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) emekli astsubaylar tarafından 2-3-4 Aralık 2013 tarihilerinde 3 gün süre ile orduevleri ve hiç bir sosyal tesisten faydalanmamayı içeren boykot kararı almıştı. Boykot eyleminin ilk gününde, bir astsubayın askeri misafirhanede ölü bulunması acı bir tesadüf olarak rastladı. HaberArtTürk Gazetesinin konu ile ilgili haberini okumak için TIKLAYINIZ..

SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

Yaşanan İntihar olayları ile ilgli olarak CHP Adana Milletvekili ve TBMM. Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, bu konuda basın açıklaması yapmış ve "intiharların geçiştirilemeyeceğini belirterek Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ tarafından cevaplanması için 7 sorudan oluşan bir önerge vermişti. Milletvekili Ali Demirçalı'nın soru önerges ile ilgili olarak gazetemizin haberini okumak için TIKLAYINIZ..

SON ÜÇ HAFTADA 7. ASTSUBAY İNTİHARI


25 Kasım 2013 tarihinde, 1990 muzunu Deniz Elektronik Astsubay Kd. Bçvş. Yücel ÇEVİK intihar etmişti, daha önce, 21 Kasım 2013 tararihinde SİVAS'ın Divriği İlçesi'nde, 33 yaşındaki 2002 Mezunu, Jandarma Astsubay Mürsel KAYATAŞ, evinde tabancayla yaşamına son vermişti, daha öncesinde ise 13 Kasım 2013 tarihinde, Kıbrıs'ta çalıştığı birlikte ki odasında tabanca ile intihar eden Kd.Bçvş. Vedat TANRIVERDİ'nin ardından Elazığ'da 15 Kasım 2013 tarihinde cinnet geçiren bir Astsubay Ferdi ALTINSOY, önce eski eşini vurduktan sonra, beylik silahı ile başına ateş ederek hayatına son vermişti.

14 Kasım 2013 de ise ise 1 yıllık Deniz Bando Astsubay Yılmaz DOĞAN'ın intihar ettiği ve cenazesinin defnedilmek üzere Zonguldak-Karadenizereğelisi'nde gönderildiği, 15 Kasım 2013 tarihinde ise Astsubay Bülent AYDINÖZ'ün önce babasını öldürdükten sonra aynı silah ile kendini vurarak intihar etmişti. Son dönemde meydana gelen inithar olayları ile ilgili gazetemizin haberini okumak için TIKLAYINIZ..