TWITTER'DEN TUHAF AÇIKLAMA

TWITTER'DEN TUHAF AÇIKLAMA

Twitter üzerinden bu iki hesaba ulaşmak isteyenler, “hesap gizlendi” uyarısıyla karşılaşıyor.

17 Aralık operasyonunun ardından yolsuzluk iddialarıyla ilgili ses tapelerini Twitter üzerinden paylaşan “Haramzadeler333” ve “Başçalan” gruplarının Twitter hesapları gizlendi. Twitter üzerinden bu iki hesaba ulaşmak isteyenler, “hesap gizlendi” uyarısı çıkıyordu.

Sosyalmedyada konunun tartışılmaya başlaması üzerine Twttier'den açıklama geldi. Gelen açıklama ise biraz tuhaf. Twitter'in tam olarak ne dediği anlaşılmıyor ama ayrıntılar şı şekilde. "Paylaşmıyoruz ama sadece yasal süreç içerisinde olanları engellyioruz" anlamına gelebilecek bir açıklama.

Haramzadeler333 ve bascalan hesaplarının Türkiye sınırları içinde 'buzlanmasıyla' birlikte Twitter, Twitter Policy hesabından yapılan açıklama şu şekilde.

24103326.jpg

SADECE YASAL SÜREÇ BİLGİLERİNİ PAYLAŞIYORMUŞ

Herhangi bir mahkeme kararı ve yasal işlemlerde bu tip işlemlerin rutinde yapıldığına dikkat çeken Twitter, sadece bir hükümetin isteğine bağlı olarak içeriklerin buzlanmadığını, ifade özgürlüğünü tehdit eden hallerde söz konusu mahkeme kararını temyize gönderebildiklerini kaydetti. Son olarak Twitter, Türk hükümetiyle yasal süreçler haricinde kullanıcı bilgilerini paylaşmadığını da vurguladı.

HÜKÜMETLE GÖRÜŞMELERİN ARDINDAN GELEN UYGULAMA

Geçtiğimiz hafta, Twitter’ın 2 numaralı yöneticisi Colin Crowell başkanlığında bir heyet seçim sürecinde erişime engellenen Twitter ile ilgili temaslarda bulunmak üzere BTK ve TİB yetkilileri görüşmek için Ankara’ya gelmişti. Yapılan görüşmeler sonrasında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Zararlı ve mahkeme kararına konu içeriklerin ‘buzlanarak’ etkisizleştirilmesi konusunda görüş birliğine varılmıştır” demişti.

Twitter'da söz konusu iki hesaba girmek isteyen kullanıcılar aşağıdaki görüntüyle karşılaşıyor; 

Mobil cihazlardan 'buzlanan' yani 'gizlenen' hesaplara girilmek istendiğinde ise hesaplardan atılan her tweet'in tek tek gizlendiği dikkatlerden kaçmıyor.

Ancak Türkiye dışında bu hesaplara erişim mümkün. Elbette VPN kullanan veya Proxy siteleriyle bu hesaplara girenler de tweet'leri görebiliyor. Diğer bir deyişle 'buzlanan' tweet'lere yasaklı sitelere giriş yöntemleriyle kolayca erişilebiliyor.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı