TWITTER'DE SANSÜR BAŞLADI

TWITTER'DE SANSÜR BAŞLADI

"Tamamıyla ulusal güvenliğimize yönelik bir hadisedir"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kobani'de yaşanan olaylarla ilgili olarak, vatandaşları provoke eden, bazı kesimleri ve terörist grupları silahlı mücadeleye davet eden Twitter hesaplarının, Twitter tarafından engellendiğini belirterek, "Tamamıyla ulusal güvenliğimize yönelik bir hadisedir" dedi.

TWITTER'E MÜDAHELE

Bakan Elvan, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ile Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) arasında, Türkiye'de yazılım pazarını büyütmek, sektördeki istihdamı artırmak ve yazılım firmalarının beklentilerine uygun, nitelikli insan yetiştirerek sektörü güçlendirmek amacıyla düzenlenen protokol imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"TAMAMEN ULUSAL GÜVENLİĞE YÖNELİK BİR HADİSE"

Elvan, bir gazetecinin, Kobani'de yaşanan olaylarla ilgili bir tweetin silinmesi ve Bakanlık tarafından buzlandırılması yönündeki soruya şu cevabı verdi:
"Ulusal güvenliğimizi tehdit eden, maalesef bir takım vatandaşlarımızı provoke eden, hatta bazı kesimleri ve terörist grupları silahlı mücadeleye davet eden tweetlerle karşı karşıya kaldık. Dolayısıyla biz gerekli girişimlerde bulunduk ve bunların da önemli bir kesimi twitter tarafından engellendi. Tamamıyla ulusal güvenliğimize yönelik bir hadisedir. Biz yakıp yıkan, kamu binalarını, hastaneleri, okulları, ambulansları tahrip eden gençler istemiyoruz. Biz, çalışan, üreten, gerçekten bu ülkenin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayan gençler arzu ediyoruz. Bu gençleri provoke edenler, yönlendirenler var. Emin olun ki bu tür girişimleri yapanlar eninde sonunda yargı önünde, adalet önünde mutlaka hesabını verecektir. Ben tüm vatandaşlarımıza sağduyu tavsiye ediyorum."

DEMOKRASİ ANLAYIŞI VE KÜLTÜRÜ

Elvan, "Devletimiz güçlüdür. Gereken her türlü önlemi almıştır, almaktadır" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kardeşlik, birlik beraberlik duygusu içerisinde tüm çalışmalarımızı yürütmeliyiz, hareket etmeliyiz diye düşünüyorum. Biz, birlikte bu ülkeyi güçlendireceğiz, kalkındıracağız. Yeni Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Dolayısıyla bu tür yakıp yıkmalar hiçbir zaman tasvip edilemez. Artık Türkiye'de demokrasi anlayışının, kültürünün mutlaka gelişmesi gerektiğini düşünüyorum."
Şiddetten ülkeye herhangi bir katkı sağlanamayacağını dile getiren Elvan, vatandaşları şiddete karşı hep birlikte mücadele etmeye çağırdı.

İMZA TÖRENİ

Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde gerçekleşen imza törenine, Bakan Lütfi Elvan'ın yanı sıra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acerer, yazılım sanayicileri, akademisyenler, bakanlık yetkilileri ve TURKSAT yetkilileri katıldı.
Bakan Lütfi Elvan, bu tür projelere bakanlık olarak destek vermeye her zaman açık olduklarını söyledi. Elvan, proje sayesinde ilgili bölümlerden mezun olan öğrencilerin hemen işe kabul edilebilmelerinin de gençler için büyük bir şans olduğunu vurgulayarak, "Diğer sektörler de bu tür projelerle protokoller imzalamalıdır" dedi.

"MİLLİ YAZILIMIN GELİŞTİRİLMESİNE ÖNEM VERİYORUZ"

İmza töreninde konuşma yapan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, "YASAD ile yaptığımız işbirliği sayesinde; yazılım mühendisliği, bilgi teknolojileri ve eğitimi, matematik, bilgisayar öğrenimi gören lisans öğrencilerimiz ve IT ile ilgili yüksek lisans ve doktora yapan gençlerimiz için yeni imkanlar oluştuğuna inanıyoruz" dedi.
Milli yazılımların geliştirilmesine önem verdiklerini de belirten Rektör Şenay Yalçın, Beşiktaş Kampüsü'nde, YASAD'da tahsis edilen ofisin, üniversite ile YASAD arasında sağlam bir köprü oluşturacağını, öğrencilerin ise bu sayede bilgilerini artırarak yeni deneyimler kazanacağını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı