TWITTER'DE "ERDOĞAN KANDIRILDI" DEPREMİ

TWITTER'DE "ERDOĞAN KANDIRILDI" DEPREMİ

Ünlü karikatürist,Selçuk Erdem'in "Erdoğan'ın kandırılması" konusunda attığı tweet 10 binden fazla paylaşıldı

Önü alınamayan 'Kandırıldık' açıklamaları hakkında ünlü karikatürist Selçuk Erdem'in attığı tweet, sosyal medyada 10 binin üzerinde retweet aldı.

KİMLER KANDIRDI

Erdoğan'ı Suudi Kralı da olmak üzere; cemaat, Esad, İsrail, PKK ve ABD Başkanı Obama ‘kandırmış' idi. Erdoğan'ın gerginlikler sonrası ‘Kandırıldık' açıklamaları gerek sosyal medyada gerek medyada çok kez gündeme gelmişti.

‘Kandırıldık' açıklamaları özellikle darbe girişiminden sonra AKP'li vekiller tarafından yeniden gündeme geldi.

ÖYLE BİR TWEET ATTI Kİ?

Ünlü karikatürist Selçuk Erdem ise kişisel Twitter hesabında attığı tweet, 10 binden fazla retweet edildi.

İŞTE DEPREM YARATAN TWEET
2-187.jpg

ERDOĞAN'I KANDIRANLARIN LİSTESİ
* Cumhurbaşkanı, Başbakanlığı döneminde birlikte ailece tatillere çıktıkları Beşar Esad'ı da halkıyla karşı karşıya kalmaması konusunda sürekli uyardığını, Esad'ın da kendisine bu uyarıları dikkate alacağını söylediğini anlatmış, ancak Esad'ın “kendisini kandırdığını” söylemişti.
* Erdoğan'ın “kandırıldım” dediği bir başka olay ise, İsrail'le yaşandı. Erdoğan Başbakanlığı döneminde, o zaman İsrail'in Başbakanı olan Ehud Olmert'i arayarak, kendisinden “filistinlilerle diyalog kurmasını istediğini”, buna olumlu yanıt veren Olmert'in ise,”kendisini kandırdığını” ve aynı gün “gazze'ye karşı askeri operasyon emri verdiğini” söylemişti.
* Çözüm süreci sırasında da PKK tarafından “kandırıldığını” Erdoğan, “2013'te bize silahları bırakma sözü vermişlerdi. Ancak sözlerini tutmadılar. Sözlerini tutmadıkları gibi, terör saldırılarına tekrar başladılar” sözleriyle anlatmıştı.
* Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonunda da ABD Başkanı Barack Obama ile 80 dakikalık bir telefon görüşmesi yapmış, görüşmenin ana gündem maddesini Türkiye'nin “terörist PKK'nın devamı” dediği YPG oluşturmuştu. Ancak telefon konuşması sonrasında Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı sarayı ile, Washington'daki Beyaz Saray'dan aynı görüşme konusunda iki farklı açıklama gelmişti. Erdoğan'ın “Beyaz saray tarafından kandırıldığını” da yandaş Yeni Şafak Gazetesi'nin yazarı Abdülkadir Selvi yazısında açıklamıştı. Selvi, ABD her cümlesini, harfini, hatta noktalama işaretlerini bile gördüğü, karşılıklı olarak oluşturulan ortak metnin yayınlanması için önce onay veriyor sonra Türkiye'den habersiz bazı bölümleri çıkararak, ayrı bir açıklama yapıyor” ifadesini kullanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı