TWİTTER'DAN ŞOK AÇIKLAMA

TWİTTER'DAN ŞOK AÇIKLAMA

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Türkiye'deki temaslarla ilgili açıklama geldi.

Twitter yetkilileri Türkiye'de şimdilik ofis açmayı planlamadıklarını, yasakların kendilerini düşündürdüklerini söyledi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Türkiye'deki temaslarla ilgili açıklama geldi. 

OFİS AÇMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ

CNBC-e'ye açıklamada bulunan Twitter Başkan Yardımcısı Colin Crowell, yetkililerle temaslarının olumlu geçtiğini ancak ofis açmayı düşünmediklerini belirtti. 

Temaslarında şirket hakkında bilgilendirmede bulunduklarını belirten yetkili, sosyal medya vergisi tartışmasına ise Twitter'ın yerel çözüm ortağının vergi ödediği şeklinde yanıt verdi.

YASAKLAR DÜŞÜNDÜRÜYOR 

Türkiye'nin normal şartlar altında yatırım için cazip olduğunu belirten yetkili yasağın kendilerini düşündürdüğünü ifade etti. 

İçerik ile ilgili uzlaşmazlıklarda Twitter kuralları çerçevesinde çözüm üretilebileceğinin sinyalini veren Crowell, karşılıklı görüşme trafiğinin süreceğini kaydetti.

ÇÖZÜM ORANTISIZ 

İçerik konusunda üretilen çözümü orantısız olarak nitelendiren yetkili, uzlaşmazlıklarda Twitter kuralları çerçevesinde çözüm üretilebileceğinin sinyalini verdi. 

Türkiye'de Twitter'da paylaşılan içeriklerle ilgili mahkemeye yöneltilen şikayetlerin kendilerine direkt aktarılmasının sorunu daha hızlıca ortadan kaldırabileceğini söyleyen yetkili, hakkında mahkeme kararı bulunan tweet'lerin ülke bazlı olarak buzlanabildiğini belirtti. 

Google-Facebook ve Twitter'ın tek kelime gibi algılanmasının yanlış olduğunu kaydeden Crowell, şirket kuralları çerçevesinde tweet'lerin kullanıcılar tarafından raporlanabilmesini sağlayan bir mekanizmaları olduğunu hatırlattı.

Kaynak : cnbce