Twitter'daki linç çağrısı savcılıkta!

Twitter'daki linç çağrısı savcılıkta!

CHP, dün Süper Kupa’nın sahibini belirleyecek karşılaşmayla ilgili sosyal medyadan gerçekleştirilen linç çağrısını affetmedi.
 
Mücahit Tüfekçi isimli bir vatandaş, Twitter hesabı üzerinden Kayseri’deki vatandaşlara seslenerek “Sevgili Kayseri halkı sopanı al maç bitiminde stadın önünde bekle, gık diyen çapulcuyu indir” demişti.
 
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, dün Twitter hesabında söz konusu tweetle ilgili karakola giderek gerekli tespitlerin yapıldığını, ertesi gün yani bugün, suç duyurusunda bulunulacağını duyurmuştu.
 
CHP’li vekil sözünü tuttu. Kimliği, Almanya’da bulunan adresi, telefon numaraları tespit edilen kullanıcıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.
 
Suç duyurusunda;

“'mtac201977' isimli kullanıcının söz konusu twitleriyle, halkımızın bir kısmını tehdit ettiği, halkı suç işlemeye tahrik ettiği, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği son derece açıktır.
 
Bu şüpheli ve onun gibi kimseler bu suçları işlerken hükümetin kimi temsilcilerinin söylemlerinden güç almaktadır. Bu kişilerden birisi de Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tır. Suat Kılıç, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden önce yaptığı açıklamalar ile aslında bu ortama davetiye çıkartmıştır.“ ifadelerine yer verildi.
 
Vekil Özgür Özel ayrıca, suç duyurusunda bulunmasının ardından Twitter üzerinden yayınladığı mesajda “Melih Gökçek'in yaptığı gibi hukuksuzca hedef göstermemek için siber caninin adı adresi ve telefonlarını bir tek savcıya verdim. @mtac231977 açıklamasında bulundu.
 
Gezi Parkı protestoları süresince Twitter'dan polis saldırısına ait görüntüleri paylaşan kişilerin suçlu ilan edildiği göz önüne alınırsa, bu olay devletin ve güvenlik güçlerinin samimiyet testi olacak nitelikte. Neler olup biteceğini hep birlikte göreceğiz.

İşte linç çağrısında bulunulan o tweet;