TWİTTER’DA ABDULLAH GÜL SAVAŞI!

TWİTTER’DA ABDULLAH GÜL SAVAŞI!

Kim ne diyor?

Boraz Kanıpak

10 Ağustos seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı oldu. Bu sonuçla AK Parti içinde başbakanlık mücadelesi de başlamış oldu.

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, görev süresi 28 Ağustos’ta dolacak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Görevim bittikten sonra şüphesiz partiye döneceğim. Doğal olan budur” açıklamasını yaptı.

AKP MKYK toplantısından çıkan Hüseyin Çelik ise; AKP olağanüstü kongresinin 27 Ağustos’ta yapılacağını söyledi. Bu açıklamayla Abdullah Gül’ün “Partiye döneceğim” sözlerine rest çekildi.

Abdullah Gül 28 Ağustos’ta görevi bırakacağı için AKP kongresinde aday olamayacak.

Yapılan açıklamaların arkasından sosyal medyada, deyim yerindeyse, Abdullah Gül savaşı başladı.

TV yorumcusu Fatih Tezcan, Twitter adresinden; “Gezi’de mesaj alan bir CB oldu. ‘Dış güçler diye birşey yok’ diyebildi. Sisi’yi tebrik etti. Abdullah Gül, AK Parti’nin kendini inkarı olur. Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olacakken, seçimin ertesi günü A. Gül’ün dönüşü ve dayatılması “Gül-en Lobisi” iddialarımızı güçlendiriyor” dedi.

AKP’nin trol hesaplarından en önemlilerinden biri olan Esat Ç. ise; “gezi’ye “mesaj alınmıştır” diyen mısır’ın katili Sisi’yi tebrik eden paralel konusunda kaçak güreşen YENİ TÜRKİYE’ye lider olamaz, olmamalı” ifadelerini paylaştı.

İşte o tweetler:

110820141815452065249_3

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ise Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın bir televizyon kanalında yaptığı "Abdullah Gül dönmek isterse partide tek bir kişinin itirazının olmayacağını düşünüyorum. Gelir ve olur, bir problem de yaşanmaz. Biri itiraz etse de anlamı olmaz. Ancak Sayın Gül'ün Cumhurbaşkanlığı makamından sonra siyasetin içinde olmasını çok doğru bulmuyorum. Bana göre Sayın Gül dönmemeli. Gelince partiye zarar verir anlamında söylemiyorum, tam tersine çok ciddi katkısı da olur fakat siyaset kurumuna zarar veririz" şeklindeki açıklamalarına twitterdan çok sert tepki verdi:

İşte o tweetler:

Şamil Tayyar hiç bu lafların altında kalır mı? O da cevabını twitterdan vermekte gecikmedi:

İşte o tweetler:

sam.jpg

Bu arada AKP'nin belalısı Fuat Avni de tartışmaya katıldı. Arınç'ın başbakan olmak istediğini ve seçimlerden önce koltuğunu Abdullah Gül'e bırakmak istediğini açıklayarak, birbirinden ilginç tweetler attı:

İşte o tweetler:

screen-shot-2014-08-11-at-2.46.31-pm.png

Tartışma şimdilik bu çerçevede devam ediyor. İlerleyen günler ne getirecek, hep birlikte göreceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı