TWİTTER YASAĞI DÜNYA GÜNDEMİNE BÖYLE DÜŞTÜ

TWİTTER YASAĞI DÜNYA GÜNDEMİNE BÖYLE DÜŞTÜ

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın Türkiye'de erişiminin engellenmesi dış basında büyük yankı buldu.

Dış basın yasağı böyle gördü...
Sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın Türkiye'de erişiminin engellenmesi dış basında büyük yankı buldu. Başbakan Erdoğan'ın Bursa mitinginde "twitter mwitter hepsinin kökünü kazıyacağız" açıklaması ardından, savcılık kararı ile TİB tarafından yasaklandığı anlaşılan, popüler sosyal medya sitesi Twitter olayına dünya medyasından gelen ilk tepkiler oldukça sertti. Erdoğan'ın dünyada kimseden korkmayız dediği yasaklama için belli başlı medya organlarında çıkan haberlerin özetleri şu şekilde.


BBC: TWITTER TÜRKİYE'DE ENGELLENDİ
İngiliz yayın kuruluşu BBC, Türkiye'deki twitter kullanıcılarının sosyal medya sitesine erişemediklerini yazdı.
Twitter engelinin Başbakan Recep Erdoğan'ın Bursa'daki konuşması sırasında "Twitter'ın kökünü kazıyacağız" açıklamasının ardından geldiğine dikkat çeken BBC, Twitter'ın bu engelleme ile ilgili şu ana kadar bir açıklama yapmadığını bildirdi.

FINANCIAL TIMES: TÜRKİYE TWITTER'A ERİŞİMİ ENGELLEDİ
İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'deki Twitter yasağını "Türkiye Twitter'a erişimi engelledi" başlığı ile duyurdu.
Perşembe gecesi Türkiye'de Twitter'a erişimin Başbakan'ın sosyal medyaya yönelik "kökünü kazıyacağız" ifadelerinin ardından engellendiğini yazan Financial Times, Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, şirketin Türkiye'deki mahkeme kararına uymadığı gerekçesiyle Twitter internet sitesini yasaklamaktan başka seçenekleri olmadığı açıklamasını aktardı.
Hükümetin Twitter aracılığıyla internete sızdırılan bir dizi ses kayıtlarına maruz kaldığına vurgu yapan gazete, Başbakan'ın kendi ve oğlu arasında olduğu iddia edilen telefon görüşmelerinin sahte olduğunu söylediğini aktardı.

GUARDIAN: TÜRKİYE'DE TWITTER KULLANIMI YASAKLANDI
İngiltere yayınlanan Guardian gazetesi de haberi "Başbakan'ın sosyal medyaya saldırısının ardından Türkiye'de Twitter kullanımını yasakladı" başlığı ile duyurdu.
Başbakan Erdoğan'ın internete sızan ses kayıtlarının ardından sosyal medya sitelerini kapatmaya yönelik tehditlerde bulunduğunu hatırlatan gazete, iki hafta önce Başbakan'ın Facebook ve Youtube internet sitelerini yasaklama fikrinde olduğunu ancak bunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından reddedildiğini bildirdi.

İSVİÇRE KANALI BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN TWİTTER AÇIKLAMASINI FLAŞ OLARAK VERDİ

İSVİÇRE'nin devlet televizyonu TSR, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Twitter mivitir hepsinin kökünü kazıyacağız" açıklamasını flaş haber olarak verdi.
Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dün öğlenden sonra 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler dolayısıyla düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada "Twitter mivitir hepsinin kökünü kazıyacağız. Evet evet hepsinin. Efendim uluslararası camia şöyle der, böyle der. Hiç biri ilgilendirmez" açıklamasında bulundu. Başbakan Erdoğan'ın açıklamasının ardından saat 23.30 sıralarından Twitter'e erişim kesildi.
TSR Televizyonu, Erdoğan'ın 30 Mart yerel seçimlerden sonra Youtube ve Facebook'u da kapatabileceği doğrultusunda sözler sarf ettiğini dile getirdi. TSR konu ile ilgili yorumunda Erdoğan iç ve dışa meydan okuyor yorumunu yaptı.

1613974_640810125990344_29269240_n.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı