Twitter Türkiye'ye kapatılacak mı?

Twitter Türkiye'ye kapatılacak mı?

TWİTTER KAPANIYOR İDDİASI PLASTİK ÇIKTI

Türkiye'de çok tutulan sosyal paylaşım sitesi Twitter'in kapanacağı haberi kullanıcıları şaşkına çevirdi. Bir kullanıcının Twitter kururucularından Jack Dorsey'in twitini paylaştığını iddia ederek başlattığı karagaşanın arkasından bazı haber sitelerinde haber olarak yayınlanması kullanıcıların paniğine tuz biber ekti.Sık sık sahte twitler ile bazı ünlülerin sahte ölüm haberlerine artık inanmayan twitter kullanıcıları, ilk anda bu haberi de gerçek sandı. Oysa iş yine başkaydı. 

İDDİA BUYDU

Twitter kurucularından Jack Dorsey'in attığı iddia edilen tweet'te; Twitter'ın Türk kullanıcılarına ciddi kısıtlamalar getireceklerini açıkladı. Bu ihtimal, 'Twitter Türkiye'ye kapatılacak mı?' sorusunu akıllara getirdi.

Twitter kurucularından Jack Dorsey 23 Mayıs 2013 günü attığı iddia edilen tweet'te şu cümleleri kullandı:

"Probably we are gonna make some critical limitations of Turkisk Twitter users. Because of so much illegal action that country." ("Büyük ihtimalle Türk Twitter kullanıcılarına ciddi kısıtlamalar getireceğiz. Çünkü Türkiye'den çok fazla yasadışı faaliyet meydana geliyor")

İŞTE BİR TWITTER ÜYESİNİN TESPİT ETTİĞİ FARKLAR

Dikkatli bir twitter kullanıcısının paylaşımından Jack Dorsey'e ait olduğu iddia edilen paylaşımın aslında ortalığı karıştırmak isteyen birilerinin photoshop marifeti ile bu görseli üretim yaydığı anlaşılıyor. Aşağıda ki karşılaştırmalardan da anlaşılacağı üzere, bu kişiler bazı ayrıntıları aynen kopyalamayı ihmal ettikleri için olayın sahte bir twit olduğu meydana çıkıyor.