TWITTER MESAJINA HAPİS REFORM GEREĞİ

TWITTER MESAJINA HAPİS REFORM GEREĞİ

AKP twitter'e hapisi böyle savundu

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, "Türkiye'detweet atınca 5 yıl hapis olacak' şeklinde çok manipülasyona yönelik ve akıl dışı muhalefet argümanlarının hiçbir hukuki maddi gerçekliği yoktur. Bunların hayal mahsulü olduğunu ifade etmek gerekir" dedi.

AMASYA BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK

Gül, partisinin Amasya İl başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, AKP'li il belediye başkanlarının toplantısına katılmak üzere Amasya'da bulunduklarını belirtti.

Amasya'nın Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet'in "mana şehirlerinden" biri olduğunu anlatan Gül, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun toplantı için bu nedenle Amasya'yı tercih ettiğini söyledi.

Türkiye'de 51 il belediyesinden 30'unun AKP'li olduğunu dile getiren Gül, şunları kaydetti:

"30 belediye başkanımızla önümüzdeki 5 yıllık dönemi planlayacağımız ve değerlendireceğimiz bir toplantı yapacağız. Amasya'da çok değerli belediye başkanımızın hizmetleriyle belediyecilik alanında örnek şehirlerden birisi. Bu toplantıya İçişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Sağlık Bakanımız, Orman ve Su İşleri Bakanımız ile TOKİ başkanımız katılacaklar. Çok verimli bir toplantı olacağına inanıyorum. Yine Sayın Başbakanımız da toplantıya iştirak edecekler. Daha sonra belediyemiz, valiliğimiz ve çeşitli kurumlarca hazırlanan toplu açılışlar olacak."

Gül, Bingöl'de menfur bir saldırı sonucu şehit olan Amasyalı Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

AKP REFORM DİNAMİĞİNDEN UZAKLAŞMIYOR

Meclisin gündeminde yargıya ilişkin birtakım düzenlemelerin olduğunu belirten Gül, burada, AKP'ye yönelik, güvenlik politikalarıyla reform dinamiğinden uzaklaşma gibi eleştirilerin kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Gül, yargıya ilişkin maddeler, noterlik kanunu, Adalet Akademisi'ne ilişkin düzenlemeler, akademide ders veren kişinin izinli sayılması ve avukatlıktan hakimliğe geçiş sürelerinin kısalması gibi uygulamada yaşanan birtakım aksaklıkların giderilmesine yönelik düzenlemeler olduğunu ifade etti.

Kanunların toplumun ihtiyaçlarına göre daima revize edildiğine dikkati çeken Gül, ihtiyaç duyulduğunda kanunun değişebileceğini kaydetti.

KOBANİ EYLEMLERİ NEDEN OLDU

Gül, düzenlemenin, son yaşanan hadiselerle alakalı tehdit ve şiddete yönelik birtakım eylemlerin, suçların daha etkin bir şekilde önlenmesine yönelik tedbirler içerdiğini anlatarak, güvenlik paketiyle ilgili müzakere edilme sürecinin devam ettiğini belirtti.

AKP'nin 12 yıl boyunca ortaya koyduğu ileri demokrasi anlayışı ve reform vizyonundan asla uzaklaşmayacağını vurgulayan Gül, "Burada da temel anlayışımız, milletimizin güvenliği, şiddet olaylarının önlenmesi ve engellenmesi. Hiçbir vatandaşımızın endişesi olmamalı. Türkiye'de, atılacak başta yasal çalışmalar olmak üzere hepsi demokratik ve insan haklarının temeline uygun adımlar olacaktır. Demokratik hukuk sisteminde hangi düzenlemeler varsa bu düzenlemeleri sağlamak amacıyla yasalar çıkarılacaktır" şeklinde konuştu.

VATANDAŞI RAHATSIZ EDEN EYLEMLER ORTADAN KALDIRILACAK

Gül, tedbirler alınmadığı takdirde milletin güvenliğinin tehdit altında olacağını dile getirerek, ihtiyaç nedeniyle bu düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

Yasada "makul şüphe" şeklinde bir ifade olduğu takdirde Bingöl'deki gibi hadiselerin bir daha yaşanmayacağına dikkati çeken Gül, şöyle devam etti:

"Buradaki temel mesele, demokratik hukuk toplumunda ne varsa ondan farklı antidemokratik düzenleme değil. 77 milyonun huzur ve güvenliği için adımlar atılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şiddet olaylarına karşı milletimiz ve vatandaşlarımızın korunmasına yönelik soruşturmalar için usul hükümleri yer almaktadır. Reformcu bir parti olarak bizim için de bu anlamda bir eksiklik vardı. Molotof atılıyor, polis hiçbir şey yapamıyor. Belediye otobüslerini yakan, Kızılay'ın kan araçlarını ve Kur'an kurslarını yakan anlayışı, vatandaşımızı rahatsız eden bu eylemleri ortadan kaldırmak amacıyla gereken hangi tedbirler varsa onlar alınmaktadır."

Gül, bunun ötesinde bur durumun olmadığını belirterek, "AKP'nin özgürlüklerin önünü açan, Türkiye'nin ileri demokrasine yönelik adımlarını attığı geçmiş 12 yıllık bütün hafızasının bundan sonra da neler yapacağının işareti ve ispatıdır. Daha süreç değerlendirip, kamuoyuyla paylaşılacaktır. 'Türkiye'detweet atınca 5 yıl hapis olacak' şeklinde çok manipülasyona yönelik ve akıl dışı muhalefet argümanlarının hiçbir hukuki maddi gerçekliği yoktur. Bunların hayal mahsulü olduğunu ifade etmek gerekir" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN MUHATABI MİLLET

AKP'nin bütün kadroları ve hükümetin çözüm süreci kararlılığının devam ettiğini vurgulayan Gül, milletin bunu kendilerinden beklediğini kaydetti.

Çözüm süreciyle beraber atılan adımların, çözüm süreci ile kamu düzeni ve güvenliğinin alternatifinin olmadığına ilişkin tedbir ve düzenlemeler olduğuna dikkati çeken Gül, hiçbir gelişme ve hiçbir sürecin milletin güvenliğini ve huzurunu kaçıramayacağını ifade etti.

Çözüm sürecinin muhatabının millet olduğunu anlatan Gül, "Her iki hususta, güvenlik ve özgürlük dengesini sağlayacak adımlar, yasal, sosyal ve siyasal büyün boyutlarıyla tedbirler alınarak devam etmektedir. Akil İnsanlar ile Başbakanımızın Amasya'daki programından sonra toplantılar yapılacak. Bu süreç kararlılıkla devam edecektir" ifadesini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Gül, daha sonra AKP Grup Başkan Vekili Naci Bostancı ve AKP Amasya Milletvekili Avni Erdemir ile Belediye Başkanı Cafer Özdemir'i makamında ziyaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı