Twitter Arayüzünü Yine Yeniliyor

Twitter Arayüzünü Yine Yeniliyor

Twitter Arayüzünü Yine Yeniliyor

Sosyal medya devlerinden Twitter resmi bir açıklama yaparak tasarım değişikliğine gittiklerini duyurdu. Yapılan değişiklikler, tüm dünyada kademeli olarak devreye giriyor olacak ve tüm kullanıcılar yeni tasarımı kullanacaklar. Twitter'ın testlerini Şubat ayında geniş bir kullanıcı grubuyla yaptığı bu yeni tasarım, sosyal ağ devinin bir diğer sosyal ağ devi olan Facebook'a yakınsaması olarak nitelendiriliyor. Yeni tasarımda görsellik ön planda olacak.

Sosyal medya devlerinden Twitter bugün resmi bir açıklama yaparak tasarım değişikliğine gittiklerini duyurdu. Yapılan değişiklikler, tüm dünyada kademeli olarak devreye giriyor olacak ve tüm kullanıcılar yeni tasarımı kullanacaklar. Twitter'ın testlerini Şubat ayında geniş bir kullanıcı grubuyla yaptığı bu yeni tasarım, sosyal ağ devinin bir diğer sosyal ağ devi olan Facebook'a yakınsaması olarak nitelendiriliyor. Yeni tasarımda görsellik ön planda olacak.

Yeni tasarımın en çarpıcı yanı, profil fotoğraflarının artık çok daha büyük olması. Ayrıca yeni tasarımda tıpkı Facebook'ta olduğu gibi bir kapak resmi özelliği bulunmakta. Yeni tasarımda kullanıcıların kendi yazdıkları Tweet'ler ön plana çıkartılıyor ve vurgu kazanıyor. Böylece bir yandan kullanıcıya özel bir deneyim sunulurken bir yandan da her Twitter kullanıcısının kendi sayfasını benimsemesi sağlanıyor. Ayrıca kullanıcılara kendi yazdıkları Tweet'lerden birisini ana sayfalarına zımbalama imkanı sunuluyor.

Yapılan diğer değişiklikler, arama menüsünde filtreleme yapılmasını sağlamakta. Bu sayede dilerseniz bir Twitter sayfasındaki tüm Tweet'leri, sadece fotoğraflı olanları veya sadece videolu olanları seçebiliyorsunuz. Böylece Tweet'ler içinde arama yapmak daha kolay hale geliyor. Smiley karakter seti, Twitter'a kayıt tarihi, Facebook tarzı önerilen takipler ve Fotoğraf, Video ve Favori sayıları da yine yeni gelen özellikler arasında.

Kullanıcıların Twitter arayüzündeki değişikliğe nasıl tepki verecekleri henüz net değil ancak yapılan değişikliklerin özellikle karmaşık tutulmadığı ve Facebook gibi kullanıcı politikalarında ve mahremiyet şartlarında değişiklik yapılmayarak kullanıcı tepkisinin minimumda tutulmasının planlandığı rapor edilmekte.