TWITTER AÇIKLAMA YAPTI

TWITTER AÇIKLAMA YAPTI

Savcılık kararıyla Türkiye'de Twitter'a koruma tedbiri koyulmasının ardından Twitter'dan bir açıklama geldi

Twitter'ın ABD'nin San Francisco kentindeki merkezinden bir açıklama geldi

Savcılık kararıyla Türkiye'de Twitter'a koruma tedbiri koyulmasının ardından Twitter'dan bir açıklama geldi. Şirket, "Türkiye'deki servislerimize erişimin engellendiğine ilişkin haberleri araştırıyoruz" dedi.

Türkiye'de dün gece yarısı savcılık kararı ile kullancılara kapatılan ve tüm dünya gündemine bomba gibi düşen popüler sosyal medya sitesi Twitter'in kapatılmasına ilşkin TİB yasağı, Twitter merkezi tarafından ihtiyatlı bir açıklama ile tepki gördü. Dünya medyasında yasağın ilk saatlerinden itibaren büyük ilgi gören haber için Twitter yetkilileri kısa bir açıklama ile yetindiler. Yasağın gerekçesini Başbakan Erdoğan, "Twitter yetkililerinin, yayınlanan "yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilşkin ses kayıtlarının" kaynaklarının kimliklerini kendilerine bildirilmediği gerekçesi olarak açıklamıştı. Twitter'in Türkiye'de 20 milyona yakın kullanıcısı olduğu sanılıyor. Ünlü sosyal paylaşım sitesi Twitter'in bu gelişme üzerine, Türk Hükümeti tarafından istenen bilgileri verip vermeyeceği konusu bilinemiyor. Twitter'i dünya da başta Kuzey Kore olmak üzere, Çin, İran gibi demokrasinin uygulanmadığı ülkeler yasaklamış durumda. AB ile üyelik müzakereleri yürüten Türkiye'nin bu yasaklanma sonrasında demokrasi geçmişinin büyük yara aldığı diplomatik gözlemciler tarafından artık daha sık yorumlanacağı kesin görünüyor.

TWİTTER MERKEZİ AÇIKLAMASI
 
Twitter'ın ABD'nin San Francisco kentindeki merkezinden yapılan açıklamada, kullanıcıların cep telefonlarındaki SMS özelliklerini kullanarak tweet gönderebileceği belirtildi.
 
Ayrıntılı bir açıklama yapmayan şirket, “Türkiye'deki servislerimize erişimin engellendiğine ilişkin haberleri inceliyoruz" demekle yetindi.

Kaynak:Haber Kaynağı