Tweet Attı diye evi basılan İrem konuştu.

Tweet Attı diye evi basılan İrem konuştu.

Gökçek'e attığı tweet yüzünden gözaltına alınan evi basılan İrem Aksoy, YURT'a konuştu.

Ergenekon gibi 'tweet' operasyonu
 
Gökçek'e attığı tweet yüzünden gözaltına alınan evi basılan İrem Aksoy, YURT'a konuştu.
 
CANER TAŞPINAR- İstanbul

Beylikdüzü’ndeki Cahit Zarifoğlu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki İrem Aksoy, dün derste olduğu sırada Bilişim Şube’de görevli üç polis memuru tarafından gözaltına alındı. Polisler, arama gerekçesinde, İrem Aksoy’un üç ay önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek attığı tweet’leri öne sürdü. Gökçek’in Twitter’de “Atamın kemiklerini sızlatıyorsun #EdepsizsinMelihGokcek” yazan Aksoy hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.
 
CHP Beylikdüzü Lise Komisyonu Başkanı olan Aksoy’u gözaltına alan polisler, ekip arabasıyla İrem’in evinde arama yaptı. İrem’in iki bilgisayarına da el koyan polisler, odasının da fotoğraflarını çekti. Ergenekon operasyonlarını andıran arama sonrasında polisler İrem’i savcılığa götürdü. Savcılık ifadesinin daha sonra alınmasına karar vererek İrem’i serbest bıraktı.
 
‘SÜREÇ HUKUKİ DEĞİL’
 
Yaşadıklarını YURT’a anlatan İrem Aksoy şunları söyledi: “Yanlış yapmadığıma emindim. ‘Koskoca Gökçek, 17 yaşında genç bir kızla mı uğraşıyor?’ diye düşündüm. Bana cinayet işlemişim gibi bir muamele yapılmasına çok şaşırdım.”
 
İrem’in avukatı Kemal Polat ise arama sürecinde avukatı olarak bilgi verilmemesini eleştirdi. İsnat edilen suçun bilişim suçu olduğunu hatırlatan Polat, “Bununla ilgili gözaltı, arama, el koyma yapılması çok ilginç. Hukuki değil. Bir hakaret iddiası için bunlar yapılmaz” değerlendirmesinde bulundu