Tuzluçayır Direniyor

Tuzluçayır Direniyor

TUZLUÇAYIR DİRENİYOR

Ankara Tuzluçayır’da “camiye cemevine değil asimilasyona karşıyız” mitingi yaklaşık 2 bin kişi ile gerçekleşti. Miting sırasında polis helikopteri alçak uçuşla Tuzluçayırlıları taciz etti.  Miting sonrasında yüzlerce kişi cami-cemevi inşaatına doğru yürüyüşe geçti. Polis, yürüyüşe geçenlere plastik mermi kullanarak saldırdı. Saldırıya karşı havai fişek, kalkan, tanker ve kepçe ile direnildi. Kepçe ile polis araçları uzaklaştırıldı, polis geri çekildi

   POLİS GERİ ÇEKİLDİ

00.38 Polisin geri çekilmesi ile Tuzluçayırlılar dağıldı.

00.05 Tuzluçayır meydanda direnişçiler bekliyor. Abidin Aktaş Sokak’ın başında kepçe polis saldırısı ihtimaline karşı nöbet tutuyor.

23.46 TOMA ve akrep kepçeyle uzaklaştırıldı.

23.30 Kamulaştırılan kepçeyle barikata malzeme taşınıyor.
Kepçe, peşine takılan bir akrep aracını uzaklaştırdı.

23.22 Tuzluçayır halkı polis saldırılarına karşı bir kepçeyi kamulaştırdı. Kepçe polis barikatının üzerine gidiyor.

22.50 Polis Tuzluçayır Meydanı’nda akreplerle bekliyor. Tuzluçayırlılar, akreplerden gaz atan polise karşı havai fişekle cevap vererek direniyor

22.09 Ara sokaklarda barikatlar yanıyor, yaklaşık 2 bin direnişçiyle çatışmalar sürüyor. Polis, direnişçileri gözaltına almaya çalışıyor.

21.37 Tuzluçayır sokaklarında atılan gazdan dolayı nefes almak güçleşiyor, helikopterlerden gaz atılıyor.

21.25 Müdahale başladı, polis sert ve kalabalık bir şekilde saldırıyor. Yoğun gaz atılıyor. Tuzluçayır meydandaki insanlar dağılırken ara sokaklarda çatışmalar başladı.

21.20 İnşaat alanına doğru, zırhlı araçlara ve plastik mermilere karşı kalkanlarla ilerleniyor.

21.17 Eylemciler, cami-cemevi inşaatına doğru yürüyüşlerini sürdürüyor. Polis, uzak mesafeden plastik mermi atıyor, yürüyenler de polisin saldırısına havai fişeklerle yanıt veriyor.

CAMİYE CEMEVİNE DEĞİL ASİMİLASYONA KARŞIYIZ

Fethullah Gülen ile Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan’ın ortak projesi olan ve Alevilerin bir asimilasyon projesi olduğu gerekçesiyle karşı çıktıkları cami-cemevi inşaatı Tuzluçayır’da bir mitingle protesto edildi. “Camiye cemevine değil asimilasyona karşıyız” sloganlı mitingde konserler ve konuşmalar gerçekleşti. 12 örgütün ortak düzenlediği (Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, ÖDP, TKP, HDK, Halkevleri, Aka-Der, BDSP, Devrimci Hareket, Emekli-Sen, Halk Cephesi, Kaldıraç ve Köy Dernekleri) miting 17′de Tuzluçayır Meydanı’nda düzenlendi. Yaklaşık 2 bin kişilik mitingde Dertli Divani, Gülcihan Koç ve Malik İnci sahne aldı.

Sahnede bir konuşma yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kemal Bülbül, “çözüm AKP’yi paketlemektir” ifadesini kullanarak 3 Kasım’da İstanbul Kadıköy’de 1 milyon kişilik bir Alevi mitingi düzenleyeceklerini duyurdu. Derneğin Mamak Şubesi Başkanı Mustafa Demirtaş ise  Ankara, İzmir, İstanbul, Mersin, Çorum ve Adana’da özel olarak hedef seçilen noktalara yapılacak olan ‘cami-cemevi’ projesiyle devletin Alevilere dönük geleneksel inkarcı ve asimilasyoncu bakışını sürdürdüğünü dile getirdi.