TUZLA AÇIKLARINDA BİR GEMİ YAN YATTI

TUZLA AÇIKLARINDA BİR GEMİ YAN YATTI

Tuzla açıklarındayken yan yatan bir kum kosteri Yalova Liman sahasına kadar sürüklendi.


Gemiyi kurtarma çalışmaları sürerken yapılan ilk tespitlere göre batma tehlikesinin bulunmadığı, Kıyı Emniyeti'nden gelecek dalgıçların geminin altını kontrol etmesinden sonra ne yapılacağına karar verileceği belirtildi.

MAKİNALARI STOP ETTİ

Tuzla açıklarında saat 09.00 sıralarında sol tarafına doğru yan yatmaya başlayan ve içinde 7 mürettebat olan kum kosteri yardım talebinde bulundu. Gemiye önce Tuzla'dan ekipler gitti. 

Ancak makinaları da stop eden gemi sürüklenmeye başladı. bir saat sonra da gemi Yalova liman sahası sınırlarına girdi. Bu kez Yalova Liman Başkan vekili Eyüp San'ın da aralarında bulunan ekipler konterin yanına giderek, geminin batmaması için önlem aldırmaya başladı. Yalova Liman başkan Vekili Eyüp San, personelin tahliye edilmediğini ve kosterin stabil bir şekilde yan yatmış olduğunu belirterek, "Şu anda batma tehlikesi görünmüyor. Ancak Kıyı Emniyeti'nden balıkadamlar istendi. Balıkadamlar geldikten sonra geminin altında kontrol yapacak. O kontrollere göre hareket edilecek. Personel de şu anda gemide bulunuyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı