Tutuklu Asker Eşleri Yine Eylemdeydi !

Tutuklu Asker Eşleri Yine Eylemdeydi !

YILMAZ ÖZDİL'İN YAZISI OKUNDU

TUTUKLU ASKER EŞLERİ, BUGÜN DE EYLEM YAPTI
 
GÖLCÜK (Kocaeli)

TUTUKLU asker eşleri seslerini duyurmak için her hafta olduğu gibi bugün de eylemdeydi. Eyleme katılan asker eşleri adına konuşan Gonca Çelebi, tutuklamaların başlamasına sebep olan ihbar maillerini atan 'Şerefli Türk subayı' rumuzlu kişinin kim olduğunu sordu ve ortaya çıkmasını istedi.
 
Balyoz, Amirallere Suikast, Kafes Eylem Planı gibi davalardan dolayı başlatılan soruşturmalarda gözaltına alınan ve tutuklanan Gölcük Donanma Komutanlığı'nda görevli albay, amiral ve koramirallerin eşleri tarafından kurulan Sessiz Çığlık Platformu, her hafta olduğu gibi bu hafta da Gölcük Değirmendere Yüzbaşılar Parkı'nda, adaletsizliğe isyan etmek ve kamuoyuna seslerini duyurmak için eylem yaptı. 
 
YILMAZ ÖZDİL'İN YAZISI OKUNDU
 
Katılımın oldukça fazla olduğu eylemde tutuklu asker yakınları, döviz ve fotoğraflarla yaşadıkları haksızlığı haykırdı. Platformun kurucuları arasında yer alan Gonca Çelebi, eyleme katılanlara Yılmaz Özdil'in tutuklu askerler için yazdığı bir yazıyı okudu. Oldukça duygusal olan yazı, katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Çelebi, verdiği destekten dolayı Yılmaz Özdil'e teşekkür etti. 
 
"O ŞEREFLİ TÜRK SUBAYI NEREDE?"
 
Albay ve amirallerin tutuklanmasına sebep olan ihbar maillerini atan kişiye seslenen Gonca Çelebi, "Bu tutuklamalar, 'Şerefli bir Türk subayı' adıyla yapılan ihbar mailleriyle başladı. Şimdi bu 'Şerefli Türk subayına' sesleniyorum. Tüm şerefsizler içeride olduğuna göre çık ortaya ve ne kadar şerefli olduğunu tüm Türkiye'ye göster" dedi.
 
Gonca Çelebi, askerlerin tutuklanmasıyla sonuçlanan sürecin, gerçek kişilere ait olmayan ihbarlarla başlamasına isyan etti.