Tutuklanan DHKP-C Zanlıları Keşif Yapmışlar

Tutuklanan DHKP-C Zanlıları Keşif Yapmışlar

Amerikan Kültür Derneği yakınlarında keşif yaptıklarını belirten görüntüleri ortaya çıktı.

TUTUKLANAN DHKP-C’LİLERİN KEŞİF GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI 
 
Yusuf YAVUZ / İZMİR

İZMİR'in de aralarında bulunduğu 7 ilde, terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan 17 kişi arasında yer alan zanlıların, Amerikan Kültür Derneği yakınlarında keşif yaptıklarını belirten görüntüleri ortaya çıktı.
 
Türkiye'nin çeşitli illerinde bir süredir eylemler düzenleyen terör örgütü DHKP-C'ye yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Terör Daire Başkanlığı'nın koordinesinde başlatılan çalışmada İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu illerde eş zamanlı baskınlarda 17 kişi gözaltına alındı. Üst düzey kamu görevlileri ile polis ve askerlere yönelik suikast hazırlığında oldukları öne sürülen 17 zanlı, sevkedildikleri adliyede tutuklandı. Operasyon sırasında arama yapılan Özgürlükler Derneği'nde, duvara asılı yağlı boya portrenin bulunduğu tablonun arkasına gizlenmiş flaş bellek ele geçirildi. Terör ekiplerinin, çabaları sonrasında flaş bellekteki dosyanın çözülen şifresinin 'Yunanistan' çıkması şaşkınlık yarattı.
 
KEŞİF YAPMIŞLAR
 
Bu arada tutuklanan zanlıların özellikle İzmir'deki ABD ve yabancı ülkelerin temsilcilikleri ile polis karakollarına yönelik saldırı hazırlığı yaptıkları ileri sürüldü. Zanlıların bu saldırılar için Amerikan Kültür Derneği yakınlarında keşif yaptıkları sırada polisin takibi sırasında çekilen görüntüler ortaya çıktı. Zanlıların, derneğin açılış kapanış saatleri, insanların yoğun olarak gidip geldikleri zamanları tespit edip saldırı planladıkları öne sürüldü.