TUTUKLANAN BOYDAK YÖNETİCİLERİNİN KARDEŞİ KONUŞTU

TUTUKLANAN BOYDAK YÖNETİCİLERİNİN KARDEŞİ KONUŞTU

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Türk adaletine güvendiklerini ve hukuki çerçeve içinde gerekli itirazın yapılacağını söyledi.

KAYSERİ'de düzenlenen 'Fethullah Gülen cemaati operasyonunda gözaltına alınan ve bu sabaha karşı tutuklanan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile kardeşi şirket CEO'su Memduh Boydak için avukatlarının yarın Sulh Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunulacağı açıklandı.

Fethullah Gülen Cemaat  örgütüne ağırlıklı olarak finans sağlamakla suçlandıkları öne sürülen ve dün saat 10.00'den bugün saat 03.00'e kadar süren savcılık ve nöbetçi 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde ifadelerin alınması ardından şüpheliler hakkında 8 klasör bilgi, belge ve veriler üzerinden savunmaları alındı.

TUTUKLANMIŞTI

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile CEO ve TÜSİAD yönetim kurulu üyesi Memduh Boydak'ın tutuklandı, yönetim kurulu üyeleri Erol Boydak ile Murat Bozdağ adli denetim ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

CEMAAT ÖRGÜTÜNE MALİ FİNANS SAĞLAMAKTAN TUTUKLANDILAR

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde polisin yürüttüğü Cemaat örgütü soruşturmasında Boydak Holding'in 4 yöneticisiyle ilgili suçlamalar şöyle:

* Ekonomik güçlerini kullanarak, sahibi oldukları şirketlere fason iş yapan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki esnaftan Fcemaat örgütüne ve bünyesindeki eğitim kurumlarına himmet, kurban, bağış adı altında para toplanmasında görev almaları.

* OSB’deki esnaf ve işadamlarından yüzde 70-80’e yakınının, Boydak Holding'in sahibi oldukları şirketlere iş yaptıklarından, bunları talepleri doğrultusunda hareket etmeye zorlanmaları.

* Şüphelilerden Memduh Boydak’ın aynı zamanda cemaat bünyesindeki bir eğitim kurumunun mütevelli heyeti başkanı olduğu, örgüt adına gerçekleştirdiği eylemlerde haklarında ‘Terörizme finansman sağlamak, örgüte üye olmak’ suçlarından daha önce soruşturma yapılan biri halen Ankara'da tutuklu 5 kişiyle ortak hareket ettiği.

* Memduh Boydak'ın Melikşah Üniversitesi’nde 200- 300 kadar işadamının katılımıyla yapılan himmet toplantılarını organize ettiği.

* OSB’deki işadamlarının vereceği himmet miktarını belirlemekte görev aldığı,17- 25 Aralık süreci sonrasında bazı işadamlarına ekonomik güç göstererek, örgütün yanında hareket etmeleri yönünde baskı kurduğu.

* Şüpheli Erol Boydak’ın örgütün himmet, sohbet gibi toplantılarına katıldığı.

* Şüpheliler Erol Boydak ve Murat Bozdağ’ın sosyal paylaşım sitelerinden özellikle dershanelerin kapatılması sürecinde, yerel ve genel seçim süreçlerinde örgütün propagandasını yaptıkları ve dönemin başbakanı ve devlet büyüklerine sosyal medya yoluyla hakaret içerikli paylaşımlarda bulunmaları.

MUSTAFA BOYDAK: İTİRAZ YAPILACAK

Tutuklama kararı ardından kardeşleri Hacı ve Memduh Boydak'ı, Kayseri Adliyesi önünden cezaevine gönderirken hayli üzgün görünen Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Türk adaletine güvendiklerini ve hukuki çerçeve içinde gerekli itirazın yapılacağını söyledi.

Bu çerçevede Boydak Holding'e ait 3 avukat ile kendi avukatları, yarın Nöbetçi 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nin Hacı ve Memduh Boydak'la ilgili verdikleri tutuklama kararına, dört ayrı Sulh Ceza Mahkemesinden birisine kapsamlı bir dilekçe vererek tutuklama kararını itiraz ederek, halen Kayseri Kapalı Cezaevine konulan Hacı ve Memduh Boydak için adli denetim şartıyla salıverilme isteğinde bulunacakları ifade edildi.

Avukatların, tutuklamaya itiraz dilekçesinde Boydak Holding yöneticilerinin bugüne dek hayırsever olarak yaptıkları ve yaptırdıkları eserler, spor kulüplerine katkıları ile yıllardır holding ve kişi olarak vergi rekortmeni oldukları, suçlamaları kesinlikle kabul etmediklerinin dile getirileceği kaydedildi.

AÇIKLAMA YAPILACAK

Bu arada Boydak Holding tarafından, üst düzey 4 yöneticiden 2'sinin tutuklanması, 2'sinin salıverilmesi, şirket merkezinde ve yöneticilerin evlerinde yapılan aramalar ile suçlamalarla ilgili geniş kapsamlı açıklama yapılarak, kamuoyunun bilgilendirileceği belirtildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı