TÜSİAD  Toplantısında Erdoğan'ın yüzüne karşı OHAL şoku

TÜSİAD Toplantısında Erdoğan'ın yüzüne karşı OHAL şoku

Erdoğan'ın katıldığı büyük patronların çatı örgütü TÜSİAD'ın yüksek istişare toplantısında konuşan Başkan Erol Bilecik'in sıraladığı istekler, salonda buz gibi bir hava estirdi.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, OHAL'e ilişkin "10 aydır bir daha uzatılmayacağını umduğumuz OHAL döneminde yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN YÜZÜNE KARŞI BUNLARI SÖYLEDİ

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına "Ortadoğu'ya bakınca laikliğin önemini anlıyoruz. Daha iyi bir geleceği inşa etme sınavındayız" sözleriyle başlayan Bilecik, "10 aydır bir daha uzatılmayacağını umduğumuz OHAL döneminde yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

NORMALLEŞME İSTİYORUZ

"Sayın Cumhurbaşkanımız ABD Başkanı Donald Trump ile yapmış olduğunuz verimli bir görüşme gerçekleştirdiniz. İlişkilerin olması gereken düzeye gelmesini umuyoruz" diyerek ABD- Türkiye ilişkilerinde "normalleşme" istediklerini vurgulayan Bilecik şunları söyledi:

SEÇİM ORTAMLARINI GERİDE BIRAKMAK İSTİYORUZ

"İki tarafında diğerinin kaygılarını ve önceliklerini daha iyi anlayacağı ve yanlış anlamalara meydan vermeyecek bir diyalog düzeyinin bulunabilineceğini ümit ediyoruz. Artık seçim ortamının geride bırakılmasını umuyoruz.  AB, Türkiye'nin öncelikli milli menfaatidir. Gümrük Birliği öncelikle güncellenmeli. 

TÜRKİYE AVRUPA DEĞERLER KÜMESİNE AİTTİR

Türkiye, Avrupa değerler kümesine aittir. Başarı hikayesini tazelemeye ihtiyacımız var. Gençlerimizin önünü açacak adımları atmalıyız. Ekonomiye güven veren söylemlere ihtiyaç var. Yarın kutlanacak bayramın öznesi olan gençlerimizin önünü açmalı ve gerekli adımları atmalıyız. 
SORUNLARIN KAYNAĞINA YÖNELMELİYZ

Sorunların kaynağına yönelik adımları atmalıyız. Ezberden uzak yaratıcılık odaklı bir felsefe benimsemeliyiz. Gençlerimizin işsizlik sarmalına girmemesi için eğitim ve işgücü arasındaki bağı güçlendirmeliyiz." dedi

ERDOĞAN NE DEDİ ?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki yıllarda sert ifadelerle eleştirdiği Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'NİN (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısındaki konuşmasına "Değerli başkan ve yönetim kurulu üyeleri, değerli iş adamları, saygıdeğer konuklar. Sizleri hasretle, muhabbetle, en kalbi duygularımla selamlıyorum" sözleriyle başladı. Erdoğan daha sonra uzun bir konuşma yaptı.

İlgili Haberler