TÜRKÜM DOĞRUYUM İŞSİZİM AMA MUTLUYUM

TÜRKÜM DOĞRUYUM İŞSİZİM AMA MUTLUYUM

TÜİK'in yaşam memnuniyeti araştırması şoke etti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ‘yaşam memnuniyeti’ araştırmasına ilişkin soru önergesine verilen yanıtta, her 100 işsizden 41′inin mutlu olduğu savunuldu. Araştırmaya göre ücretli, maaşlı, yevmiyeli olarak çalışanların yüzde 73′ü de aldıkları ücret miktarından memnun.

TÜİK’in bu yanıtına tepki gösteren CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, “Evine ekmek götürecek parayı kazanamayan mutluymuş! Siz vatandaşla dalga mı geçiyorsunuz?” dedi.

Hürriyet’ten Aysel Alp’in haberine göre CHP’li Hasan Ören, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, TÜİK’in 2013 yılı Yaşam Memnuniyeti Araştırması ‘na göre Türkiye’deki bireylerin yüzde 59′unun ‘mutlu’ olduğu sonucuna dikkat çekti.

Ören, asgari ücretlilerin, memur ve emekliler ile çiftçilerin kazançlarından memnun olup olmadığını ve işsizlerin yaşam memnuniyetinin ne düzeyde olduğunu sordu.

TÜİK’ten gelen yanıtta, araştırmada söz konusu kesimlere yönelik özel bir soru bulunmadığı ancak, ücretli, maaşlı, yevmiyeli olarak çalışan 100 kişiden 73′ünün aldıkları ücret miktarından ‘memnun’ oldukları belirtildi.

Hasan Ören’in işsizlerin ‘yaşam memnuniyeti’ ne ilişkin sorusuna ‘işsizliğin’ ayrı bir başlık altında incelenmediği yanıtını veren TÜİK, 18 yaş üzerindekilere ‘Ücretli ya da ücretsiz bir işte çalıştınız mı’ sorusunun yöneltildiğini kaydetti.

TÜİK, bu soruya ‘Çalışmadık çünkü iş bulamadık’ yanıtı verenlerin yüzde 40.8′inin ‘mutlu’ olduğunu ifade ettiğini aktardı.

Soru önergesine verilen bu yanıta tepki gösteren CHP’li Ören, “İş bulamayan, evini geçindiremeyen bir insanın mutlu olması mümkün müdür. Hangi anketle, hangi sorularla bu sonuca ulaşılmış açıkçası merak ediyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı