TÜRKLER DÖNÜYOR

TÜRKLER DÖNÜYOR

Türkler Libya'dan Dönüyor

LİBYA'da darbe girişiminde bulunan emekli Tuğgeneral Halife Hafter’e bağlı birlikler, bir süre önce Türk vatandaşlarının 48 saatte ülkeden ayrılmalarını istemişti. Bu gelşmenin ardından ardından Bingazi’den 286 kişilik ilk kafile bugün THY’den kiralanan özel bir uçakla İstanbul’a geldi.

Gama İnşaat tarafından THY’den kiralanan TK-3404 sefer sayılı uçakla saat 15.00’te Misrata’dan İstanbul’a gelen 286 kişilik kafile Atatürk Havalimanı’nda şirket yetkilileri tarafından karşılandı.

Kafileyle beraber gelen Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Derya Tığlı, 48 içinde toplanıp döndüklerini belirterek, “Gama’ya bağlı Endem inşaatta şantiye şefiyim. Orada bir termik santral inşaatında çalışıyoruz. Biz gelen habere göre gerekli önlemleri aldık. Hep beraber geldik. Bize iletilen sadece bir demeç. Ekstra herhangi bir açıklama olmadı. Sadece 48 saat içinde tahliye etmemiz istendi. Biz de buna uyduk. Şantiyeyi topladık. Zati eşyalarımızı aldık. Orada sadece Libyalı çalışan arkadaşlarımız kaldı” dedi.

ALT YAZIDAN ÖĞRENDİK

Termik santral inşaatında çalışan kalıp ustası Halil Baki Ergül ise olayı televizyonda alt yazıdan öğrendiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Orada normal haber ajansı yok. Bizlere alt yazıyla 48 saat içinde ülkeyi terk etmemiz söylendi. Kaddafi'nin adamlarından birisiymiş galiba. Halife Hafter adlı birisi. Alt yazı onun imzasıyla geçiyordu. Bunun üzerine şirket yetkilileri bir karar aldı ve döndük. Bugün sabaha karşı saat 04.00’te şirketten çıktık ve 8.30'da havaalanına geldik havaalanında başka Türk vatandaşı yoktu. Havaalanına gelirken polisler bize eskortluk yaptı.”

Elektri santralı görevlilerinden Hüseyin Yılmaz da kendilerine 48 saat içinde şantiyeyi boşaltıp gitmelerini istediklerini söyledi ve “Acele gitmemiz istendi. Bunun üzerine proje müdürümüz de genel merkezle görüştü. Bu şekilde döndük” dedi.

Gama inşaat yetkilileri, inşaatta çalışan toplam 422 işçinin getirileceğinin bunun ilk kafilesi olan 286 kişinin bu uçakla geldiğini, 136 kişinin de hemen arkasında kalkacak ikinci uçakla geleceğini söylediler.

Bu arada işçilerin gümrük kontrolünden sonra dışarıda kurulan standta memleketlerine gidecek otobüs biletleri ve harçlıkları da verildi.

Bingazi Havaalanı olaylar nedeniyle kapanmış, THY’de son olarak 17 Mayıs 2014 tarihinden 30 Haziran 2014 tarihine kadar buraya yapılacak seferleri iptal etmişti.

 

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı