TÜRKİYE'Yİ SARSAN OPERASYON

TÜRKİYE'Yİ SARSAN OPERASYON

Peş peşe açıklamalar geliyor!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında emekli ve görevde olan polislere yönelik operasyon başlatıldı. Gözaltına alınan polislerin Gülen cemaatiyle bağlantılı olduğu belirtiliyor.

TERÖRLE MÜCADELE MÜDÜRÜNE KELEPÇE

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından göreve gelen fakat daha sonra görevden alınan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse de gözaltında.

CHA’nın haberine göre; sabaha karşı gözaltına alınan Ömer Köse, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sağlık kontrolüne götürüldü. Köse’nin hastaneden ayrılırken ellerindeki kelepçe dikkat çekti.

Gözaltına alınanlar arasında resmi kıyafetli polisler de var.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

DHA£nın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sabah yapılan operasyonla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Başsavcı Hadi Salihoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada öncelikle Selam - Tevhid örgütü kapsamında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildiği belirtildi. 

 

SELAM - TEVHİD SORUŞTURMASINA TAKİPSİZLİK

Açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kapatılan TMK 10 ile yetkili bölümünde 2010 yılından beri yürütülen ve daha önce konuyla ilgili C. Başsavcılığımızca açıklama yapılan sözde Selam-Tevhid adlı örgüt kurulduğu iddiasıyla 251 kişi hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili yapılan inceleme ve araştırma tamamlanıp takipsizlik kararı verildiği belirtildi. 

 

"DİĞER ÜLKE YETKİLİLERİ İLE OLAN GÖRÜŞMELERİNİN KAYDEDİLDİĞİ" İDDİASI

Açıklamada, delil olmadığı halde bir kurgu ile soruşturmanın 2010 yılında başlatıldığı belirtilerek, "Ortada terör örgütü kurulduğu yönünde delil olmadığı halde bir kurgu oluşturularak 2010 yılında soruşturmaya başlandığı, yaklaşık 3 yıl süreyle 251 hedef kişi toplamda 2280 kişinin dinlendiği, Türkiye Cumhuriyet Başbakanı'nın ve bakanlarının diğer ülke yetkilileri ile olan görüşmelerinin kaydedildiği, MİT müsteşarının kod adıyla örgüt üyesi olarak dinlenip kaydedildiği" ifadelerine yer verildi. 

76 EMNİYET GÖREVLİSİ HAKKINDA "CASUSLUK" İDDİASI 

Başbakan ve bakanlarının diğer ülke yetkilileri ile olan görüşmelerinin kaydedilmesinin ve MİT müsteşarının kod adıyla örgüt üyesi olarak dinlenmesinin casusluk olarak tespit edildiği belirtilen açıklamada,"21.07.2014 tarihli talimatımızla sözkonusu Selam-Tevhid adlı örgüt adıyla soruşturma yapan, gerçekte amaçlarının casusluk olduğu belirlenen 76 emniyet görevlisi hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verilmiş olup, şu an itibariyle 52 şüphelimiz alınmış, diğer şahısların yakalanmaları ve gözaltına alınmaları yönündeki uygulamalar halen devam etmektedir" denildi. 

02.jpg

"SAHTE KİMLİK VE BİLGİLERLE ÖZEL AMAÇLI DİNLENME" İDDİASI

Açıklamada, 39 İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube görevlisi hakkında da çok sayıda kişinin sahte kimlik ve bilgilerle dinlendiği iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında haklarında gözaltı talimatı verildiği belirtildi. Açıklamada, "Değişik zaman dilimlerinde özel amaçlı dinleme yapılıp konuşmalarının kayda alındığı yönündeki ihbarı üzerin yapılan soruşturmada ilk başta 250 civarında içlerinde milletvekili, hakim, basın mensubu, üst düzey bürokrat olan kişinin sahte belgelerle ilgisi olmadıkları yasadışı örgüt üyesi oldukları gerekçeleri ile dinlendikleri" anlatıldı. 

39 EMNİYET GÖREVLİSİ HAKKINDA YAKALAMA TALİMATI

Açıklamada "Bu işlemin tamamen özel amaçlı yapıldığı, devletin güvenliği ile ilgili olmadığı anlaşılması üzerine Emniyet İstihbarat Şubesi'nde görevli 39 şüpheli hakkında 21.07.2014 tarihli yakalama, arama, gözaltı talimatı verilmiş olup, şu an itibari ile 15 şüpheli gözaltına alınmış olup, uygulama halen devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. 

 

OPERASYON KARARINI VEREN HAKİM TANIDIK!

 

Gece yarısı başlatılan operasyonda, arama, yakalama ve el koyma kararını yeni kurulan Sulh Ceza Hakimliği verdi. Hakim Hulusi Pur, aynı zamanda 17 Aralık soruşturması kapsamında Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın aralarında bulunduğu 6 kişinin tahliyesine karar vermişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve 115 kişi hakkındaki arama, yakalama ve el koyma kararını yeni kurulan Sulh Ceza Hakimliği verdi.

Hâkimler ve savcılar yüksek kurulu (HSYK) her türlü tutuklama, arama ve el koyma kararı ile bu kararlara itirazları karara bağlayacak olan Sulh Ceza Hakimlerini 16 Temmuz tarihinde atadı. 

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na 6 Sulh Ceza Hakimi atandı. Bu hakimlerin arasında yer alan 2. Sulh Ceza Hakimi Hulusi Pur, gece başlatılan operasyonun arama, yakalama ve el koyma kararlarını imza attı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun talebi üzerine Hakim Pur bu kararları aldı. 

Hakim Pur, aynı zamanda 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması kapsamında Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın aralarında bulunduğu 6 kişinin tahliyesine karar vermişti.

HAKAN ŞÜKÜR'DEN OPERASYON TEPKİSİ

İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, İstanbul'da düzenlenen operasyonuna Twitter'dan tepki gösterdi. Şükür,"Vatan aşığı, milletine hizmetkâr aslanlara da Kadir gecesini aradığımız şu günlerde sahur vaktinin gölgesi yakışırdı" mesajını yayınladı.

hakan.jpg

 

ZEKERİYA ÖZ SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ

İstanbul'da emniyet görevlilerine yapılan baskına 17 Aralık soruşturmasında dönemin İstanbul Başsavcıvekili olan Zekeriya Öz'den tepki geldi.

Öz, "Evindeki paraları sıfırlayamayanlar devletin ve milletin itibarını sıfırladılar. Şimdide masumlara iftira atıp onları da sıfırlamaya çalışıyor" dedi. Zekeriya Öz twitter hesabından şunları yazdı: 

- Yine birileri bahane üretmekte zorlanınca Gündemi unutturmak için şahsıma iftira atıp mağdur edebiyatıyla prim yapmaya çalışıyor.

- Evindeki paraları sıfırlayamayanlar devletin ve milletin itibarını sıfırladılar. Şimdide masumlara iftira atıp onları da sıfırlamaya çalışıyor

- İsrail Gazze'ye saldırdı Türkiye misilleme olarak polislere kara harekatı başlattı. İsrail'e gücü yetmeyen zavallılar polise sahurda saldırdı.

- Tarihe hırsız ve zalim olarak geçmektense mazlum ve mağdur olarak geçmek şereftir. Hz Yusuf'u kuyuya atan kardeşleri kapısında dilenci oldular.

- IŞİD'in elinden rehineleri kurtaramayan acizler hırsızlığı örtmek ve hırsızları kurtarmak için polislere iftira atıp baskın yapıyorlar yerse.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜNDEN TEPKİ

Halkalı'daki polis lojmanlarında kalan iki eski polis müdürü, milli takım tişörtleriyle binadan çıktı. Gözaltılarla ilgili açıklama yapan Yakup Saygılı, "Bugün ki operasyonla ilgili keşke ramazan ayında sahur vaktinde özellikle aceleye getiren kişilerin TBMM'de bu fezlekeleri okuma konusunda da aynı gayreti göstermiş olduklarını görmüş olsaydık..." dedi.

17 ve 25 Aralık operasyonu sonrası meslekten ihraç edilen Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı bu geceki gözaltılarla ilgili açıklama yaptı.

Halkalı Fulya Sitesi'ndeki lojmanı önünde açıklama yapan Saygılı, "17 Aralık 2013 tarihinde adli birimlerin talimatı yerine getirilmek suretiyle tamamen çok büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu gerçekleştirildi. Bana göre bu salt bir yolsuzluk rüşvet ve hırsızlık operasyonudur. Bana göre buraya kadar sorun yok, buraya kadar yapılan işlemler adli mercilerin talimatıyla kolluk tarafından yerine getirilmiş yetki aşılmamış. Yasama dokunulmazlığı olan kişilerin kanunun izin verdiği şekilde takipleri veya kendileri ile ilgili işlem yapılmış ve hali hazırdaki soruşturma savcısı olan Cumhuriyet savcısından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilmiştir. Bugün ki operasyonla ilgili keşke ramazan ayında sahur vaktinde özellikle aceleye getiren kişilerin TBMM'de bu fezlekeleri okuma konusunda da aynı gayreti göstermiş olduklarını görmüş olsaydık. O zaman bir samimiyetten bahsedilebilirdi. Onun haricinde sahur vaktinde hiç kimsenin alel acele gözaltına alınmasını gerektirecek bir durum görmüyorum ben. Elbette ki devletimiz bazı kamu görevlilerinin ifadesine müracaat edecek olabilir. Sorular soracak olabilir. Tabi ki bunun karşılığında kamu görevlisinin yapması gereken kendisine söylenen şeye icabet etmektir. Gözaltıysa gözaltı, yakalamaysa yakalama veya ifadeye çağırma gibi. Anladığım kadarıyla da geceden beri sosyal medyadan takip ettiğim kadar herkes ikametinde kimse bir yere kaçmamış yani. Bir de operasyonun Etiler'de ya da rezidanslarda değil de biraz daha şehrin merkezinin dışında kiralık binalarda yapılıyor olması anlamlı bence. 17 Aralık adli bir operasyondur ama 18 Aralık yargıya yapılmış bir darbedir. Ve o darbe devam ediyor ve o darbenin sonuçlarını şu anda görüyorsunuz" dedi.

BANA GELMELERİNİ BEKLİYORUM

Yakup Saygılı, "Uzun bir süredir kamuoyunda sürekli dile getirilmesi sonucu insanlar buna alıştılar ve bir beklentiye girdiler. Bu beklentinin gerçekleşebileceği en makul zaman, bu zaman. Bayramdan hemen önce gözaltına alındığı takdirde 4 gün adliyede kalacaklardır. Zaten adli tatilin girmesi bayramın girmesi gibi bu konularda ertelenemezdi. Eğer illaki yapılması gerekiyorsa ramazan ayından önce de yapılabilirdi. Bence ramazan ayımızın bizim kültürümüz açısından önemi büyük. Biz değil miyiz Filistin'e ramazan ayında saldırıyor diye İsrail'i eleştiren. Aynı duruma düşmemeliydik diye düşünüyorum. Alışık olmadığımız bir operasyon tarzı görüyoruz burada. İllaki bizim yaptıklarımız doğrudur denemez. Yeni bir yöntem bulmuş olabilir kolluk birimleri. Gece yaklaşık 01:30 ve 02:00 gibi gelerek lojmanlardan bir grup görevlileri alıp götürdüler. Onların genel olarak Terörle mücadele biriminde çalıştığını görüyoruz. Sabah saatlerinde ise istihbarat şubesinde çalışan görevlilere böyle bir uygulama yapıldığını görüyoruz. Henüz Mali şubenin ve Organize şubenin eski görevlilerine ve müdürlerine yönelik böyle bir uygulamanın yapıldığına şahit olmadık. Önümdeki saatlerde böyle bir uygulama yapılabilir. Daha önce kolluk birimlerinin alıştığı bir operasyon tarzı değil. Operasyonların bir süre daha devam edeceğini ön görüyorum ben. Eğer ki operasyonlar adli bir amaç güdüyor olsaydı bu şekilde yapılmazdı. Operasyonlar tamamen algı amaçlı yapılmıştır. Bunun Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesine gelmesi, iktidarımızın insanlarımıza vermiş olduğu vaatleri yerine getirmesi ve duyurulması zamanlama tam bu zaman. Tanımıyorum kendisini. Onu ziyarete gitmedim zaten. Arkadaşlarımı ziyaret ediyorum. İhraç oldum biliyorsunuz. O nedenle vakit bulabiliyorum. Üzerimdeki formanın özel bir anlamı yok. Bekliyoruz arkadaşlar gelsinler diye. Kahve sıcak" şeklinde konuştu.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

TOPÇU: GÖZALTINDA DEĞİLİM

Halkalı Fulya Sitesi C2 - 13 bloğa gelen polis ekiplerine apartmanın kapısını Eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu açtı. Bunun üzerine eski müdür yardımcısının gözaltına alındığı zannedildi. Ancak bir süre sonra Topçu evinin balkonundan gazetecilere seslenerek kendi dairesine gelen olmadığını söyledi. Bir süre sonra dairesinden çıkan Topçu, "Gözaltında falan değilim. Apartmanın kapısı bozuk indim yardımcı olayım diye. Bana gelmemişler" şeklinde konuştu.

MİLLİ TAKIMLI MESAJ

Bu arada Topçu ve Saygılı'nın Türkiye futbol Milli Takım tişörtüyle binadan çıkması dikkat çekti.

kanun.jpg

EN UFAK KANUN DIŞI BİR İŞİM YOK

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan İstanbul Eski Bilisim Suçlari ve Sistemleri Şube Müdürü Hayati Basdağ, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.
Sivil polis aracından indirilen Başdağ, önden kelepçeli ellerini havaya kaldırarak içeriye girdi. Başdağ, hastane çıkışı yine ellerine havaya kaldırarak, “Haram lokma yemedim. En ufak kanun dışı hiçbir işim yok" dedi. Başdağ, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

ALİ FUAT YILMAZER GÖZALTINDA

SARIYER Zekeriyaköy'deki evinde yapılan 12 saatlik aramanın ardından gözaltına alınan eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

DHA'nın haberine göre; hastenede sarece 5 dakika kalan Yılmazer, polisler eşliğinde Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ali Fuat Yılmazer'in ellerinin kelepçeli olduğu dikkat çekti.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı Emniyet'teki operasyonla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Yargı kararını görmeden bir şey söylemesinin doğru olmayacağını belirten Erdoğan, "Yargı bu isimlerin toplanmasını ve ondan sonra da tabii ki gerek savcılık süreci, gerek bundan sonraki mahkeme süreci devam edecek. Şu anda biz de izlemedeyiz. Neler çıkacak, bunların hepsini göreceğiz" diye konuştu. "Operasyonunun başka alanlara sıçrayıp sıçramayacağı" sorusu üzerine, Erdoğan, "Görünen o, tabii tabii" dedi.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NDAN OPERASYON AÇIKLAMASI

İhsanoğlu, 22 Temmuz operasyonu hakkındaki değerlendirmesini soran basın mensubuna şunları söyledi:

“Ben de maalesef sabah haberdar oldum ve çok üzüldüm. Adli tahkikat yapılır. Suç işleyen varsa ne olursa olsun isterse bakan isterse milletvekili olsun devletin hangi biriminde olursa olsun böyle bir şey yapmışsa kanun karşısında eşit şekilde yargılanır muamele yapılır. 

Uzun zamandır emniyet yargı mensuplarına savcılara hakimlere polislere yıpratma kampanyaları yapılıyor. Onurlarını kıran bir şekilde alınıp serbest bırakıyorlar. Her şeye rağmen bizde vicdanlı hakimler var. Böyle bir şey çok ayıp. Bu yakışmaz bize. Bu çok ayıp bunu yapanlar ve yaptıranlar yarın pişman olduklarında yine Türk adaletine müracaat edeceklerdir."

FUAT AVNİ OPERASYONU HABER VERMİŞTİ

Twitter fenomeni Fuat Avni gece yapılan operasyonu saatler öncesinde böyle haber vermişti.

Fuat Avni'nin iddiaları şöyleydi;

"KÇG ve Dar Oligarklar bugün akşama kadar sıkı bir çalışma yaptı. BB Gazze ve cesaret ödülü nedeniyle sıkıştı acilen gündem değişmeli.

BB, dün gece kozmik toplantıda Dar Oligarkları azarlamıştı. Bu sabah, Bayram sonrası düşünülen operasyonu öne çekme kararı aldılar.

İstanbul ve Ankara arası sürekli görüşme trafiği oldu. 17-25 Aralık ve Selam Tevhid Operasyonu'na katılan polislere operasyon yapılacak.

İstanbul TEM'de, İstanbul merkezli olmak üzere sabah beş gibi yaklaşık 130 kişiye kapsamlı bir operasyoın yapılacak.

Dar Oligarklar, gözaltıları 'İsrail'e casusluk yaptılar algısını oluşturalım ve medya da bu minvalde haberler yaptıralım' kararı aldı.

BB'nin elini kuvvetlendirmek için yapılacak operasyonun bütün safhaları ve temel dinamikleri safsatadan ibaret ve ellerinde patlayacak.

BB, Gazze katliamını yolsuzluğu ortaya çıkaran emniyet ve yargı mensuplarına yapılacak operasyon için fırsata dönüştürme derdinde.

Büyük yolsuzluğu ortaya çıkaranlarla İsrail arasında yalan yanlış bilgilerle bağ oluşturup Havuz Medyası üzerinden kamuoyuna sunulacak.

BB ve AKP'nin Dar Oligarkları yaptıkları hırsızlıklardan kurtulma adına, Gazze'nin acılarını operasyona alet edecek kadar alçaldılar."

f3-010.pngf2-014.pngf1-015.png

Fuat Avni bu iddialarında ardından gece attığı tweetlerle operasyonun başladığını duyurdu. Avni saat 01:50'de operasyona başlandığını söyledi ve operasyonla ilgili bilgiler paylaştı;

a2-003.pngili bilgiler aktardı;

a1-003.png

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı