TÜRKİYE'Yİ BAKKAL İLE KARŞILAŞTIRDI

TÜRKİYE'Yİ BAKKAL İLE KARŞILAŞTIRDI

"Sizin karşınızda bakkal dükkanı değil Türkiye Cumhuriyeti var.

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni için geldiği Bayburt'ta son günlerde Kobani nedeniyle artan terör olaylarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani bahanesiyle uluslararası kirli odaklara maşalık yapanlara boyun eğmeyiz. Onlara da bunun hesabını sorarız. Bunlara öfkelenerek sokağa çıkarak asla istediklerini vermeyeceğiz" dedi.Erdoğan'a tüm gezilerinde olduğu gibi neredeyse küçük bir ülkenin ordusu kadar koruma görevli,si refakat etti. Ellerinde makinalı tüfekler ile keskin nişancılar ve yüzlerce polis uçan kuşu bile Erdoğan ve beraberindekilere yaklaştırmadı. Erdoğan'ı Heyecansız bir kalabalığın izlediği Bayburt ziyaretinde basın mensupları kalabalığı fotoğraflayabilecek yerlere korumalar tarafından çıkartılmadı.

AKP TEŞKİLATINDAN "KALE GİBİSİN REİS" PANKARTI

Eşi Emine Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri ile Bayburt'a gelen Erdoğan, hükümet konağı önündeki Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan yaklaşık kalabalığa hitap etti. Bayburtlu seçmenlere kendisine rekor düzeyde oy verdikleri için teşekkür eden Erdoğan, Bayburt Kalesine asılan 'Kale gibisin be reis' pankartı karşısında "Sizler ahde vefa gösterdiniz ve bu kardeşinize sahip çıktınız" dedi.

Bayburt'ta 25 ayrı hizmet ve yatırımın resmi açılışını yapan Erdoğan, ölene kadar hizmet edeceklerine vurgu yaptı. Hizmetlerini anlatırken Aşık Veysel'in 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' dizelerini söyleyen Erdoğan, 2008'de Bayburt'a üniversite kurduklarını, 76 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını belirtti. Şimdiye kadar 928 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini anlatan Erdoğan,. 2006'dan bu yana Bayburt'un doğalgaz konforunu yaşadığını vurguladı.

Erdoğan, yaptıklarının azmin, iradenin ve car oluş mücadelesinin sonucu olduğunu anlatırken, "Bu millet küllerinden ayağı kalktı ve şimdi yürüyor" dedi. İnşası devam eden tünellerin Bayburt'un değerini artıracağını savunan Erdoğan, "O zaman siz şunu diyeceksiniz. Bayburt Bayburt olalı böyle tünel görmedi" diye konuştu. Erdoğan, Bayburtlu işadamlarından doğdukları bu kente yatırım yapmaları çağrısında bulunarak, "Kazandıklarınızın belli kısmını gelin Bayburt'a yatırın. Bayburt'un eserlerinde emeğiniz olsun. Öldükten sonra o eserler hayırla yad edilsin"! dedi.

ERDOĞAN: 77 MİLYON KARDEŞİM RAHAT OLSUN

Yurt genelinde son günlerde çok sayıda ölümle sonuçlanan sokak gösterilerine değinen ve bunların hesabının sorulacağını söyleyen Erdoğan, terörle mücadelede hukukun ve insan haklarının dışına çıkmamaya özen gösterdiklerini belirtti. Erdoğan, "77 milyon her bir kardeşim rahat olsun" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Türkiye Cumhuriyeti devleti, 3- 5 sokak serserisine boyun eğecek bir devlet değildir. 'Kesilen sakal daha gür biter' diyen ecdadın torunuyuz. Bunu iyi bilsinler. Onlar yakarlar ama bedelini ağır öderler. Daha iyisini yaparken, daha sağlamını inşa ederken bu vandallara yaptığı şımarıklıkları hesabını sorarız. Komşularımızda son derece hassas gelişmeler yaşanırken tahriklere asla müsaade etmeyiz. Bunu hiç kimse yanlış anlamasın. Demokrasiden taviz vermeyiz. Geri adım atmayız. İnsan haklarına aykırı muameleye de izin vermeyiz. Ancak bunlar yapılırken vandallığa da geçit vermeyiz."

"BARBAR TERÖR ÖRGÜTÜNE YAZIKLAR OLSUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokak gösterilerinde teröristlerin önüne gelene saldırdığını vurgularken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nereye saldırdıklarına özellikle dikkat çekiyorum. Kürt kardeşlerimize saldırıyorlar. Bu teröristler, bu hainler Kürt kardeşlerimize, inançlı başörtülü sakallı kardeşlerimize saldırıyorlar. Kütüphaneleri yakıyorlar, okul yakıyorlar. Okul, müze, kütüphane, kitap yakarak bunlar da nasıl bir barbar olduklarını tüm dünyaya gösteriyorlar. Bunu çok bilinçli yapıyorlar. 'Kürtler okumasın, cahil kalsın' diye yapıyorlar. Kürt çocukları 'okula gitmesin, kitapla tanışmasın, kitap okumasın, cahil kalsın' diye bunu yapıyorlar. Çünkü Kürt çocukları okursa bunların tuzağına düşmeyecek, bunların istismarına gelmeyecek. 'Yazıklar olsun' diyorum, 'Bu barbar terör örgütüne yazıklar olsun' diyorum."

52532_69704_12102014155936_0.jpg

"İŞ MAKİNELERİ YAKILIYOR"

Hakkari'ye havalimanı yapılırken iş makinelerinin yakıldığını, müteahhitlerin tehdit edildiğini anlatan Erdoğan, baraj yapımına bile teröristlerin geçişini engellediği karşı çıktıklarını belirtti. Yıllarca 'Su akar Türk bakar' denildiğini, bunu 'Su akar Türk yapar'a dönüştürdükleri görüşünü savunan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sen 'karanlıkta kal' diyorlar. Kürt kardeşim okumasın istiyorlar. Her yeri yakıp yıkacaksınız. Polisime kurşun sıkacaksın. Utanmadan sıkılmadan bir de meydanlarda barıştan bahsedeceksin. İşte bedelini Bingöl'de nasıl ağır ödedilerse, yine bedelini ağır ödeyecekler. Bunlar sadece zulmü bilirler. Kürt kardeşlerimizi de bu barbarların elinden inşallah biz kurtaracağız. Bu olayları görüp sakın küsmeyin. Kardeşlerinize asla kin beslemeyin. Masum ile suçluyu birbirinden ayıracağız. Bu tuzağa düşmeyeceğiz. Teröristlerle Kürt kardeşlerimizi ayıracağız. Çocuklarınızı sokaklardan çekin. Hayatlarını bir hiç uğruna karartmaya çalışıyorlar. Bu terör örgütü ve onun siyasi uzantısı sizin çocuklarınızın kanı üzerinden hesap yapıyor. Çocuklarınıza sahip çıkın."

52532_51246_12102014153746_8.jpg

"KİRLİ ODAKLARA MAŞALIK YAPANLARA BOYUN EĞMEYİZ"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye'deki olaylarla Esad rejimine destek verenlerini de eleştirerek şöyle dedi:

"Şımarıklığa bakar mısınız? Neymiş Türkiye Kobani'ye yardım etsinmiş. Yahu tezkereye 'hayır' diyeceksin, zalim Esad'a destek vereceksin, Musul, Halep yanarken susacaksın. 250 bin Suriyeli Esad'ın bombalarıyla öldürülürken susacaksın. Kobani'den kaçanlara sahip çıkan Mehmetçiğe taş atacaksın. Ondan sonra utanmadan sıkılmadan çıkıp 'Türkiye Kobani'ye yardım edecek' diyeceksin. Kobaniliye yardım eden kim Türkiye değil mi? Böyle bir şımarıklık, bakar körlük olabilir mi? Sizin karşınızda bakkal dükkanı değil Türkiye Cumhuriyeti var. Kobani bahanesiyle uluslararası kirli odaklara maşalık yapanlara boyun eğmeyiz. Onlara da bunun hesabını sorarız. Bunlara öfkelenerek sokağa çıkarak asla istediklerini vermeyeceğiz. Bayburtlu kardeşlerimin de aklı selimle hareket edeceklerine inanıyorum. Biz kahraman Kop Şehitlerini, Şehit Osman'ın izinden gidiyoruz. Onların aziz hatıralarına asla ve asla halel gelmeyecek."

52480_38213_10102014201102_15.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı