"Türkiye'ye Avrupa'da yer var mı?"

"Türkiye'ye Avrupa'da yer var mı?"

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Avrupa Parlamentosu Liberal grup üyesi Andrew Duff, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Türkiyeye Avrupa'da yer var mı?" diye sordu.

ANKARA(ANKA) - Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Avrupa Parlamentosu Liberal grup üyesi Andrew Duff, Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylarla ilgili olarak, “Türkiye’ye Avrupa’da yer var mı?” diye sordu.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Duff, Taksim Gezi Parkında yaşanan olaylarla ilgili ABHaber’e açıklamalarda bulundu. Duff, Avrupa Komisyonu Başkanı Barroso’yu gelişmeler ile ilgili açıklama yapmaya davet ederken, “Türkiye’ye Avrupa’da yer var mı?” ifadesini kullandı.

Olaylarla ilgili Avrupa Komisyonu ABHaber’e ikinci bir açıklama yaptı. Komisyon bir önceki açıklamasına göre daha sert ifadeler kullanırken, Türk güvenlik güçlerinin aşırı ve orantısız güç kullanımını kınadı. Avrupa Komisyonu’ndan yapılan açıklamada İstanbul'da yaşanan olaylardan endişe duyulduğu kaydedilerek, “Göstericilere karşı tüm aşırı ve orantısız güç kullanımı kınıyoruz” denildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“AB olarak ifade özgürlüğü ve toplanma özgürlüğü dahil olmak üzere temel haklar, garanti önemini hatırlamak istiyoruz. Herhangi bir sınırlama AİHS ve AİHM içtihatları ile tanımlanan sınırlar içinde olmalıdır.”

Öte yandan, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten de İstanbul’da yanşan olaylardan endişe duyduğunu aktardı.