Türkiye'nin İlk Yapı Market ve AVM Grevi 4. Gününde

Türkiye'nin İlk Yapı Market ve AVM Grevi 4. Gününde

Türkiye'nin ilk yapı market ve AVM grevi olan Leroy Merlin grevi 4. gününde coşkuyla sürüyor.

DİSK'e bağlı Sosyal-İş Sendikası'na üye olan Leroy Merlin Yapı Market işçileri, işveren ile sendika arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkmıştı. Türkiye'nin ilk yapı market ve AVM grevi olma özelliği taşıyan Leroy Merlin grevinin 4. gününde Leroy Merlin çalışanlarının sendikası olan Sosyal-İş tarafından grevle dayanışma şenliği gerçekleştirildi.
 
GREVE ZİYARETÇİ AKINI
 
Gerçekleştirilen şenlik kapsamında greve ziyaretçi akını yaşandı. Türk-İş'e bağlı TÜMTİS Sendikası Ankara Şubesi, CHP, CHP Mamak Gençlik Kolları, EMEP, TKP, BDP, Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF), Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden öğretim görevlileri ile greve destek olmak için gelen yurttaşlar grev alanını bayram yerine dönüştürdü. Kurum temsilcileri yaptıkları konuşmalarda Leroy Merlin işçilerinin grevini selamlarken, greve desteklerinin süreceğini vurguladılar.
 
Greve gelen ziyaretçiler arasında, Sosyal-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu diğer işyerlerinden üyeleri ile eskiden Sosyal-İş'in örgütlü olduğu, şimdi ise işkolunun değişmesi nedeniyle Genel-İş Sendikası'na üye olan Çankaya Belediyesi Belde AŞ işçileri de yer aldı. İşçiler, grevi ve Sosyal-İş'lileri selamlayarak desteklerini sürdüreceklerini ifade ettiler.