TÜRKİYE'NİN EN MUTLU KENTİ

TÜRKİYE'NİN EN MUTLU KENTİ

İl Düzeyinde En Mutlu Kişiler Sinop’da En Mutsuzlar Tunceli’de

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından iller düzeylinde yapılan 'Yaşam Memnuniyeti' anketinde, en mutlu kişilerin bulunduğu ilin yüzde 77 ile Sinop, en mutsuz ilin ise yüzde 42 ile Tunceli olduğu belirlendi.

TÜİK tarafından ilk kez iller düzeyinde 2013 yılında yapılan 'Yaşam Memnuniyeti' konulu anket, Türkiye genelinde 125 bin 720 haneye gidilerek, 18 ve daha yukarı yaştaki 196 bin 203 birey ile yüz yüze görüşme yapıldı. Genel kamu hizmetleri altında yer alan belediye hizmetleri sonuçları, il sınırları içindeki bütün belediyelerin hizmetlerini kapsadı.

Mutlu olduğunu belirten bireylerin oranının en yüksek olduğu il, yüzde 77.7 ile Sinop oldu. Sinop’u sırasıyla takip eden iller; yüzde 76.4 ile Afyonkarahisar ve yüzde 75.9 ile Bayburt oldu. Mutlu olduğunu bildiren birey oranının en düşük olduğu il ise, yüzde 42 ile Tunceli çıktı.

Evli bireylerin, evli olmayanlara göre daha mutlu olduğu görüldü. Türkiye genelinde evli bireylerin yüzde 61.3’ü ve evli olmayanların yüzde 53.6’sı mutlu olduğunu beyan etti. Evli bireylerin mutluluk oranının en yüksek olduğu ilde yüzde 80.5 ile Sinop, en düşük olduğu il ise yine yüzde 43.2 ile Tunceli oldu.

Türkiye genelinde kendilerini en çok ailelerinin mutlu ettiğini ifade edenlerin oranı yüzde 73 çıktı. Bu oranın en yüksek olduğu il yüzde 83.6 ile Karaman, en düşük olduğu il yüzde 59.7 oranı ile Muş oldu.

Türkiye genelinde bireylerin yüzde 77’si kendi geleceklerinden umutlu olduğunu söyledi. Kendi geleceklerinden umutlu olduğunu belirten birey oranının en yüksek olduğu ilk 3 ilin Balıkesir Isparta ve 85.5 ile Bolu olduğu belirlendi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı