“Türkiye’nin Ab’ye Tam Üyeliği Düşünülemez”

“Türkiye’nin Ab’ye Tam Üyeliği Düşünülemez”

Alman Hıristiyan Demokrat Birliği’nin (CDU) Avrupa seçimlerinde liste başı adayı David McAllister, “Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği düşünülemez” dedi. D...

Alman Hıristiyan Demokrat Birliği’nin (CDU) Avrupa seçimlerinde liste başı adayı David McAllister, “Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği düşünülemez” dedi. Daha önce Aşağı Saksonya eyaletinde başbakanlık yapan Mc Allister, CDU’nun internet üzerinden yaptığı bir oturumda Türkiye’nin AB üyeliği üzerine açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin tam üyeliğinin AB için altından kalkılmaz bir yük olacağını söyleyen Mc Allister “Sürmekte olan tam üyelik müzakerelerinde Türkiye’nin hukuk, demokratik katılım gibi birçok alanda Avrupa standartlarından çok uzak olduğu görünmektedir. Ama her şeye rağmen Türkiye ile mümkün oranda sıkı işbirliğine tarafım” dedi.

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Sırbistan veya Karadağ’ın girebileceğini sanmadığını söyleyen Mc Allister “Sadece tüm ekonomik ve hukuksal koşulları yerine getirebilen ülkeler alınabilir. Siyasi nedenlerle bazı eksikliklere göz yumulamaz” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı