Türkiye'den 2013 yılbaşı manzaraları

Türkiye'den 2013 yılbaşı manzaraları

2013’e girerken Türkiye’nin dört bir yanında ilginç yeni yıl manzaraları yaşandı.

Türkiye'den 2013 yılbaşı manzaraları
2013’e girerken Türkiye’nin dört bir yanında ilginç yeni yıl manzaraları yaşandı. 


Mükremin ÖKSÜZGİL-Faruk ÇUHADAROĞLU Mutlu YUCA- Koray YILMAZDEMİR -Eray ARPAŞİN- Mehmet KURT-Akif ARICI-Çilem ANITKAN
 
 
 
 ADANA'DA YILBAŞI COŞKUSU
 
ADANA'da yılbaşı gecesi çok yıldızlı otel, bar ve restoranlarda eğlenenler, 2013'ü dans ederek karşıladı.
 
Adana'nın ilk 5 yıldızlı oteli Seyhan'da yılbaşı gecesi Grup Mega sahneye çıktı. Solistler Deniz Ersü ve Orçun Utlu, gitarda Muhittin Şengönül, klavyede Nadir İzlemek ve Memduh Tekkal, bas gitarda Ertan Özer, bateride Erdal Kaçmaz ile sevilen şarkıları seslendirdi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yılbaşı balosunda 2 saat sahnede kalan Grup Mega, sahne şovuyla da coşkulu alkış aldı.
 
Kentin popüler eğlence mekanlarında da pop, sanat ve halk müziklerinin yanı sıra oryantal şovlar sunuldu. Cumba Bar ve Latino Club'da şarkıcılar ve dansçı kızların performansı eğlenceyi zirveye tırmandırdı. Yeni yıl için geri sayım başladığında eğlence mekanlarını dolduranlar eşlerine ve sevgililerine sarılıp, öpüşerek birbirlerini kutladı.
 
Sınırsız içki ve zengin menülerin sunulduğu yılbaşı kutlamaları günün ilk ışıklarına dek sürdü.
 
DİYARBAKIR'DA HALAYLI YENİ YIL KUTLAMASI
 
DİYARBAKIR'da, yılbaşı gecesinde eğlence mekanları ve oteller dolup taştı. Kent merkezinde ise yüzlerce genç yeni yıla davul- zurna eşliğinde halaylar çekerek girdi.
 
Diyarbakır'da yeni yıl kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Eğlence merkezleri, oteller ve sokaklar dolup taşarken, herkes gönlünce eğlendi. Restoranlar ve eğlence merkezlerine gidenler, 2013'e burada 'Merhaba' derken, gençler ise kentin en işlek yerlerinden Ekinciler Caddesi'nde buluştu. Meşale yakan gençler, caddede davul- zurna eşliğinde halaylar çekerek yeni yıla girdi. Diyarbakır'daki kutlamalar sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.
 
YENİ YILI DENİZDE KARŞILADILAR
 
ANTALYA'da '365 gün denize girenler' grubu, 18 yıldır sürdürdüğü geleneklerini bu yıl da bozmadı. Sahilde ateş yakan grup, pasta kestikten sonra kendilerini serin sulara attı. 
 
Çeşitli meslek kuruluşlarına mensup ve emeklilerin oluşturduğu grubun bu yılki etkinliğine katılım az oldu. Yaklaşık 15 kişi, her yıl olduğu gibi yılbaşı gecesi Konyaaltı Sahili’nde buluştu. Sahilde ateş yakarak gece yarısını bekleyen grup üyeleri, pasta kestikten sonra yeni yıl dileklerini belirtti. Saatler 00.00'ı gösterdiğinde mayolarını giyen grup üyeleri, kendilerini Akdeniz’in serin sularına bıraktı.
 
İZMİRLİLER YENİ YILA BÖYLE GİRDİ
 
İZMİR’in beş yıldızlı otelleri ve gece kulüpleri yılbaşına birbirinden ünlü isimlerle girdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Kıraç konseri de onbinleri meydana topladı.
 
İzmirliler 2013’ü Cumhuriyet Meydanı ve eğlence mekanlarında kutladı. Cumhuriyet Meydanı’nda Kıraç’ın verdiği konseri on binlerce kişi izledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmirlilere burada iyi yıllar diledi.
 
Beş yıldızlı otellerle, disko ve restoranlar da rezervasyonlarını günler öncesinden kapattı. Renkli görüntülerin yaşandığı yılbaşı gecesinde Ege Bölgesi’nin en büyük konser mekanı İzmir Arena’da pop müziğin ünlü ismi Tan, Sahne 35’te Sinan Akçıl, İzmir Hilton Otel’de Serhatcan, Swiss Otel Grand Efes’te Sefarad Sami sahne aldı. Güzelliği ve şarkıları ile dillerden düşmeyen ünlü sanatçı Burcu Güneş İzmir Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'nda hayranlarıyla buluştu.
 
Kaya İzmir Thermal & Convention bünyesinde yer alan Ege bölgesinin en büyük kongre merkezi Kaya Kongre Merkezinde Altay ve Kaya Termal, Roof Venüs’te sahne alan Sedat Yüce eğlenceyi doruğa çıkardı. Fenerbahçe’nin İzmirli futbolcusu Semih Şentürk de yeni yıla eşi Pınar Şentürk’le burada girdi.
 
Sabahın ilk saatlerine kadar süren gala programlarında İzmirliler unutulmaz bir gece yaşadı. Dansöz ve mezdeke şovları ise geceyi hareketlendirdi. Oteller ve gece kulüplerinde çeşitli çekilişler ile sürpriz hediyeler dağıtılırken, lazer şovlar ve DJ’lerin çaldığı müzik ile eğlencenin nabzı bir dakika olsun düşmedi. 
 
ABANT'TA YILBAŞI COŞKUSU
 
BOLU Abant Tabiat Parkı'nda yeni yıla şampanyalar patlatarak giren tatilciler, Devrim Erden'in seslendirdiği şarkılarla coştu. 
 
Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'nda bulunan oteller, yılbaşı gecesi yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Özellikle İstanbul ve Ankara'dan gelen tatilciler, yeni yılı Abant'ta karşılamak için rezervasyonları günler öncesinden doldurdu. Büyük Abant Oteli'nde sahneye çıkan Devrim Erden, seslendirdiği şarkılarla tatilcileri coşturdu. Derin dekolteli pembe elbisesi ile dikkat çeken Devrim Erden, davul ve zurna eşliğinde gösteriler yaptı. Yeni yıla girileceği anlarda sahnenin önünde toplanan tatilciler, saatler 00.00'ı gösterdiğinde şampanyalar patlayıp birbirlerine sarılarak yeni yılı kutladı. Tatilciler Devrin Erden'in seslendirdiği parçalarla geç saatlere kadar doyasıya eğlendi. 
 
ÖĞRENCİLER DİLEK BALONU UÇURARAK YENİ YILI KUTLADI
 
Bolu'da Elit Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler yeni yılı dilek balonu uçurarak kutladı. İzzet Baysal Caddesi'nde toplanan yaklaşık 40 kız öğrenci dilekler tutup ateşledikleri balonlarını gökyüzüne bıraktılar. Gökyüzünü aydınlatan balonlar rengarank görüntüler oluşturdu. 
 
YENİ YILA DİLEK BALONU UÇURARAK GİRDİLER
 
KAYSERİ’de vatandaşlar, 2013 yılına Cumhuriyet Meydanı’nda girdi. Tören alanında dilek balonları uçuran bir grup, birbirlerine mutlu bir yıl dileğinde bulundu.
 
Cumhuriyet Meydanı tören alanında gece toplanmaya başlayan yaklaşık 30 genç, yanlarında getirdikleri dilek balonlarını tutuşturarak, gökyüzüne saldı. Yılın son dakikalarında yeni yıldan beklentilerini dile getiren gençler, daha sonra çiftetelli oynadı. Yaklaşık 150 Kayserilinin toplandığı alanda, bazı vatandaşlar halay çekerken, bazıları ise hatıra fotoğrafları çektirdi. Yeni yıla geri sayımı yapan vatandaşlar birbirine sarılarak yeni yıllarını kutladı. Toplanan kalabalık yeni yılın ilk dakikalarında olaysız bir şekilde dağıldı.
 
YENİ YILIN İLK BEBEĞİ 00:05’TE DOĞDU 
 
Kentte yeni yılın ilk bebeği saatler 00:05’i gösterdiğinde, yarım saatlik bir operasyon sonrası sezaryenle doğumevinde dünyaya geldi. 25 yaşındaki Songül ile 28 yaşındaki -Adem Halatlı çiftinin saatler 00:05’i gösterdiğinde 3 kilo 300 gram ve 50 santimetre boyunda Kayra Berk adını verdikleri bebekleri hayata gözlerini açtı. Nisa isimli 5.5 yaşındaki kız çocukları bulunan çiftten bir fabrikada işçi olarak çalışan baba Adem Halatlı, “Çok heyecanlıyım, Allahım bana böyle bir günde bir erkek çocuk nasip etti. Dileğim çocukları olmayana da Allahımın çocuk vermesi” dedi.
 
SAĞLIK EKİPLERİ VE POLİSLER GÖREVDE
 
Kayseri’de görev yapan polis ve 112 Acil Sağlık görevlileri yeni yılı çalışarak karşıladı. 
 
Kentte vatandaşların huzuru ve güveni için görev yapan polis ekipleri Kayseri Emniyet Müdürlüğü MOBESE Merkezi'nde yaşanabilecek olumsuz olayları önceden belirlemek için kameralardan kenti izledi. Muhabere Elektronik Şube Müdürü Mehmet Atilla Akalap yaptığı açıklamada, yılbaşı dolayısıyla Kayseri'de bir dizi önlem alındığını söyledi.
 
Akalp, kentin güvenliği için mesai saati gözetmeden görev yaptıklarını belirterek, "Emniyet teşkilatımız yılbaşında vatandaşların güvenli ve huzurlu bir ortamda olmaları için çalışıyor. MOBESE sisteminden kentin kilit noktaları sürekli kontrol ediliyor. Bir olumsuzluk durumunda ekiplerimiz en hızlı şekilde olay yerine intikal ederek konuya dahil oluyor. Biz vatandaşlarımızın güvenliği için varız" dedi.
 
Yeni yılın herkese huzur ve mutluluk getirmesini dileyen Akalp kentin güvenliği için 24 saat çalışıyoruz ondan da büyük bir mutluluk duyuyoruz 'diye konuştu. Kayseri'de yapılan trafik denitüimlerinde 23 alkollü vatandaş yakalandı.
 
Yılbaşında vatandaşların sağlığı ve güveni için çalışan bir başka ekip ise 112 Acil Yardım ekipleriydi. 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde yeni yıla merhaba diyen görevliler, insanların sağlığı için görev yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
 
ANTALYA'DA SUNİ KAR ALTINDA YENİ YIL KUTLAMASI
 
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yılbaşı partisinde, suni kar yağdırıldı. 
 
Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce Antalyalı, yağan yağmura aldırmadan yılbaşını kutladı. Partiye Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın da katıldı. Kalabalığın arasından sahneye yürüyen Akaydın'a, meydana toplananlar sevgi gösterisinde bulundu. Müzik eşliğinde eğlenen Antalyalılar, meydanı festival alanına çevirdi. 
 
Saat 20.00'de başlayan meydan partisindeki coşku, 2012'ye sayılı dakikalar kala doruğa çıktı. Yeni yıla saniyeler kala özel olarak hazırlanan cihazlarla meydana kar püskürtüldü. Bembeyaz kar yağışı altında partiye katılanlar ellerini havaya kaldırarak geri sayım yaptı. Bu sırada havai fişek gösterisi de gökyüzünü aydınlattı. Kar yağışı altında geri sayımı hep bir ağızdan yapan Antalyalıların çığlıkları meydanı inletti. 
 
Dans, eğlence ve coşkunun doyasıya yaşandığı kar partisi, saat 02.00'ye kadar sürdü.
 
ALANYA YENİ YILA ZİYNET SALİ İLE GİRDİ
 
POP müzik sanatçısı Ziynet Sali, yılbaşı gecesinde Antalya'nın Alanya İlçesi'nde sahneye çıktı. Konser öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan sanatçı, kariyeri ve kişisel gelişimi için müzik çalışmalarına Londra'da devam edeceğini söyledi. 
 
Ziynet Sali, yılbaşı gecesinde Goldcity Turizm Kompleksi'nde konser verdi. Sahneye modacı Cengiz Abazoğlu'nun tasarladığı siyah kostümle çıkan Kıbrıslı sanatçı, konserine 'Her Şey Güzel Olacak' adlı şarkıyla başladı. Yaklaşık 1000 kişinin izlediği konserine 'Alışkın Değiliz' şarkısıyla devam eden Ziynet Sali, daha sonra 2012 yılında çıkardığı 'Sonsuz Ol' albümündeki şarkılarını söyledi. Saatler gece yarısına yaklaştığında 'Sallasana Mendilini' adlı şarkıyı seslendiren Ziynet Sali, 2013'e hayranlarıyla birlikte 10'dan geriye sayarak girdi. Ziynet Sali ve hayranları otel dışındaki havai fişek gösterisini de birlikte izledi.
 
KARİYERİNE LONDRA'DA DEVAM EDECEK
 
Konser öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ziynet Sali, Akdenizli olduğunu ve Alanya'yı çok sevdiğini belirtti. 2013 yılında müzik çalışmalarına Londra'da devam edeceğini anlatan Sali, "İnsan hayatında öğrenmenin sonu yok. Ben de ölene kadar öğrenmeye devam edeceğim. Kariyerim ve kişisel gelişimim için bu kararı verdim. Yılın bir kısmını çok sevdiğim İstanbul'da, bir kısmını da İngiltere'de geçireceğim. Türkiye'de bulunma sürem konser yoğunluğuna göre değişecek" dedi. 
 
Sali, İngiltere'deki müzisyenlerle uluslararası güzel işler yapmak istediğini söyledi. Sali, "Orada çok güzel müzikal ve tiyatrolar var. Bizim ülkemizde çok fazla yok. İngiltere bu alanda çok büyük bir sektör. İzlemekle bitmiyor. Hem sahnede olan hem de müziğe hayatını adayan bir insan olarak İngiltere'de öğrendiklerimi ülkemde sahneye koyabilirim" diye konuştu.
 
İSKENDERUNLULAR YENİ YILA SURİYELİLERLE BİRLİKTE GİRDİ
 
HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde binlerce kişi Atatürk Anıt Alanı'nda düzenlenen etkinliklerle yeni yılı karşıladı. Buradaki kutlamalara ilçede bulunan yüzlerce Suriyeli de katıldı.
 
İskenderun Belediyesi tarafından düzenlenen yılbaşı etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıt Alanı'nda binlerce İskenderunlu ve ilçede bulunan Suriyeliler toplandı. Müzik yayınının da yapıldığı alanı dolduranlar gönüllerince eğlenerek dans ederken, bazı vatandaşlar yanlarında getirdikleri davul zurna eşliğinde halay çekti. Alana gelen Suriyeli gençler de ülkelerinde yaşanan iç savaşa rağmen yeni yıla coşkuyla girme fırsatı buldu. İskenderunlularla Suriyelilerin birbirine karıştığı gecede geri sayımla birlikte yeni yıla girilmesinin ardından havai fişek gösterisi yapıldı. 
 
İskenderunlular 2012 yılının en hit parçaları arasında olan 'Gangnam style' ile saatlerce gönüllerince eğlendi.
 
 
GÖKÇE'DEN PAZAR YERİNDE YENİ YIL KONSERİ
 
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde yeni yıl partisinde sahneye çıkan pop müzik sanatçısı Gökçe, hayranlarını coşturdu.
 
Kemer Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda yapılması planlanan yeni yıl partisi, hava muhalefeti nedeniyle Kemer Kapalı Pazar Yeri'nde gerçekleştirildi. Pazar yerinde kurulan sahneye pop müzik sanatçısı Gökçe çıktı. İlginç kostümüyle hayranlarının karşısına çıkan Gökçe, konserine hareketleri şarkılarıyla başladı. Sahnede üşüyen Gökçe, platforma konulan ısıtıcılarla ısınmaya çalıştı.
 
Konserinde albümlerinde yer alan şarkılarının yanı sıra, Balkan müziklerine de yer veren Gökçe, hayranlarına coşkulu anlar yaşattı. Yeni yıla dakikalar kala 'Tuttu Fırlattı Kalbimi' adlı şarkısını söyleyen Gökçe, herkesin yeni yılını kutladı. Sahnede bir an olsun yerinde durmayan ve sempatik halleriyle beğenilen Gökçe, yeni yıla hayranlarıyla birlikte 10'dan geriye sayarak girdi.
 
KAPADOKYA'DA YENİ YIL COŞKUSU
 
KÜLTÜR turizmi merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki konaklama tesislerinde tatilcilerle turistler yeni yılı coşkuyla karşıladı.
 
Fransa ve ABD’li turistlerin yanı sıra değişik kentlerden yılbaşını geçirmek üzere gelen turistler Kapadokya bölgesinin değişik eğlence merkezlerinde yeni yılı sevdikleri ile birlikte karşılamanın heyecanını yaşadı. Ürgüp ilçesindeki Perissia Otel’in konferans salonunu dolduran tatilciler, Semiha Yankı’nın hit olan şarkılarıyla verdiği konserde geçmişi de andı. Seninle bir dakika şarkısı ile birlikte pisti dolduran tatilciler zaman zaman Semiha Yankı’ya eşlik etti.
 
Ukranyalı Revü kızları çeşitli dans gösterisi ile ilgi odağı haline gelirken,gösterileri ile izleyenlerin nefeslerini kestiler. 1 saat 15 dakika süre ile sahnede kalan Revü kızları birbirinden kıvrak dansları ile yılbaşı heyecanı yaşayan turistlere gönüllerince eğlenme olanağı sundu.
 
YERALTINDA YILBAŞI 
 
Kapadokya bölgesinde yılbaşı coşkusunun yaşandığı merkezlerden biri de tüf kayalara oyulu yer altı eğlence merkezleri oldu.
 
Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesindeki Yaşar Baba Yer altı eğlence merkezini dolduran Endonezya, Japonya, Güney Kore ve İspanyol turistlerin yanı sıra tatilci gruplar halk dansları ekipleriyle coştu, ardından dışarıda yakılan ateşin başında davul zurna eşliğinde halaylar çekildi.
 
VALİ, AFGAN GENÇLERLE BİRLİKTE
 
Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, yeni yılı geçici mülteci olarak Merkez Yetiştirme Yurdunda barınan Afgan gençlerle birlikte karşıladı. İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel’in de hazır bulunduğu ziyarette, gençlerin Türkçe eğitimi aldığını öğrenen Vali Savaş, 32 Afgan gencin Türkçe eğitiminin artırılmasını istedi.
 
PALANDÖKEN'DE MUHTEŞEM YENİ YIL KUTLAMASI
 
YENİ yıla kış turizm merkezi Palandöken'de giren yerli ve yabancı turistler, gönüllerince eğlendi.
 
Deniz seviyesinin 2 bin 500 rakımındaki Palandöken Dedeman Oteli önündeki kayak pistinde düzenlenen yeni yıl programında davetliler, unutulmaz bir gece yaşadı. Akşam saatlerinden itibaren otelin balo salonunda canlı müzik ve oryantal şov eşliğinde eğlenen turistler, gece kayağının ardından havai fişek gösterisini izledi. Rusya, Polonya, İran ve Ukrayna'nın yanı sıra Türkiey'nin dört bir tarafından Palandöken'e gelen yerli ve yabancı turistler, hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye düştüğü gecede yakılan ateşin etrafında sıcak şarap içerek, dilek balonlarını uçurarak ateşin etrafında dans etti. Dedeman Oteli'nin aşçıları alkışlar eşliğinde kayak pistine meşaleler eşliğinde getirdiği yeniyıl pastasını kesti.
 
Palandöken Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Xanadou, Dedeman, Palan ve Dedeman Otelilerinde yeni yıla çoşku ile giren tatilciler, barış dileklerinde bulundu.
 
GAZİANTEP'TE COŞKULU YENİ YIL KUTLAMASI
 
GAZİANTEP'te yeni yıl oteller, restoranlar ve barlarda düzenlenen yılbaşı partileriyle kutlandı. 
 
Birçok eğlence merkezinde sahne alan sanatçılar ve DJ'ler, Gazianteplilere unutulmaz bir gece yaşattı. The Anatolian Otel'de ünlü şarkıcı Tuğba Özerk sahne aldı. Eski ve yeni albümünden seslendirdiği şarkılarla sevenlerini coşturan Özerk, bazı şarkılarını da onlarla birlikte okudu. Giydiği altın sarısı pullu elbiseyle göz kamaştıran Özerk, yeni yıla hayranlarıyla birlikte girdi.
 
Dedeman Gaziantep Hotel & Convention Center'ı tercih eden vatandaşlar da, fantezi müziğin sevilen seslerinden Toprak ve Nehir Avcıoğlu ile yeni yıla girdi. Oryantal Yeşim'in kıvrak danslarıyla renk kattığı gecede Toprak ve Nehir Avcıoğlu birbirinden güzel şarkılarıyla vatandaşları eğlendirdi. 
 
DJ SERENAY COŞTURDU
 
Gaziantep'te gençler DJ partileriyle 2013'ü karşıladı. Pally 342 Bar yılbaşı gecesine özel program düzenleyerek, Gazianteplilere unutulmaz bir yılbaşı gecesi yaşattı. Türkiye'nin en iyi kadın DJ'lerinden biri olarak gösterilen Serenay Şahin'in sahne aldığı yeni yıl partisi büyük ilgi gördü. Yaklaşık 3 saat sahnede kalan Serenay, sevilen şarkıların miksleriyle gençleri coşturdu. Sempatik tavırlarıyla da beğeni toplayan Seranay'ın çaldığı şarkılarla gençler gecenin ilerleyen saatlerine kadar doyasıya eğlendi.
 
KUŞADASI’NDA COŞKULU YILBAŞI
 
AYDIN’ın Kuşadası İlçesi'nde, 2013 coşkuyla karşılandı. Kış sezonunda açık olan yıldızlı otellerin tamamı doldu. Restoranlar, barlar ve otellerdeki eğlence sabahın ilk saatlerine kadar sürdü. Kuşadası Belediyesi'nin organize ettiği İsmail Cem Meydanı'ndaki Model grubunun konseri de büyük ilgi gördü. İşadamı Kemal Oğuz da 2010 Miss Model birincisi Gamze Demirbolat’a evlilik teklif etti, 'Evet' yanıtını aldı.
 
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağmur yağmaması, Kuşadası’nı yılbaşı için tercih edilen yerlerden biri yaptı. Tüm tesislerde yurt dışından gelen misafirlere yönelik özel balo salonları açıldı. Pine Bay Holiday Resort’ta 250 Bulgar, kendi müzikleri ve eğlence tarzlarıyla yeni yılı karşıladı. Sürmeli Efes Otel’in teras restoranı Avrupalı turistlere tahsis edildi. Modern dans figürlerini başarıyla sergileyen Avrupalı misafirler, zaman zaman tango ve çaça yaptı.
 
Pamucak sahilindeki Sürmeli Efes Oteli’ndeki eğlenceler bu yıl Kuşadası’ndaki yeni yıl kutlamalarına damgasını vurdu. Balo için gelenlerin içinde en büyük ilgiyi 5.5 aylık Eymen Tufan gördü. Noel baba kostümü giydirilen minik Eymen, salonu dolduran 800’e yakın misafirin büyük bölümüyle objektiflere poz verdi. Sevimli tavrı, gördüğü ilgiden rahatsız olmayan davranışlarıyla gecenin ilgi odağı olan küçük Eymen anne babasının gurur kaynağı oldu. 
 
Yeni yılı kutlamak için Sürmeli Efes Otel’i tercih eden işadamı Kemal Oğuz’un arkadaşı Gamze Demirbolat’a evlilik teklifi, yeni yıl balosuna damgasını vuran bir diğer olay oldu. Saatler 23.45’i gösterdiğinde sahnede şarkı söyleyen Seda Üren, davet üzerine Kemal Oğuz’un masasına geldi. İş adamı Kemal Oğuz yanında getirdiği pırlanta yüzüğün olduğu kutuyu ünlü sanatçıya vererek, yanındaki kız arkadaşı 2010 Miss Model of Turkey yarışması birincisi Gamze Demirbolat’a evlenme teklifi yaptı. Masalarında yaşananlara şaşkınlıkla bakan ve ne söyleyeceğini bilemeyen Gamze Demirbolat, gözyaşlarına hakim olamadı. Salonu dolduran yüzlerce misafirin "Evet de" diye tempo tutması, Seda Üren’in araya girmesiyle Gamze Demirbolat, sevinç gözyaşları arasında teklife "Evet" yanıtı verdi. Kemal Oğuz heyecandan Seda Üren’den aldığı yüzüğü gelin adayının orta parmağına takınca, Üren "Heyecan böyle yaptırır işte" dedi.
 
İsmail Cem Meydanı’nda ve turistik tesislerin büyük bölümünde havai fişek gösterileri yapıldı. Yeni yıl kutlamaları Barlar sokağı ile Kaleiçi bölgesindeki barlarda sabahın ilk saatlerine kadar sürdü. Çevre il ve ilçelerden gelenler gece boyunca gönüllerince eğlenme olanağı buldu.
 
KAYSERİ’DE İSMAİL TÜRÜT’LÜ YILBAŞI COŞKUSU
 
KARADENİZ müziği sanatçısı İsmail Türüt, Kayseri’de sahneye çıktığı yılbaşı eğlencesinde vatandaşları coşturdu.
 
Talas İlçesi’nde bulunan Seyir Restaurant’ta gerçekleştirilen yılbaşı özel programında sahneye çıkan İsmail Türüt, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen parçalarını seslendiren Türüt, performansıyla beğeni toplarken, vatandaşlar da Türüt’ün şarkılarıyla yeni yılı karşıladı. Yeni yılın herkese sağlık ve mutluluk getirmesini de temenni eden Türüt, gösterilen ilgiden de memnun kaldı.
 
İsmail Türüt, daha sonra AKM Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen yılbaşı etkinliğine de katıldı.