TÜRKİYE  TERÖR KISKACINDA

TÜRKİYE TERÖR KISKACINDA

İngiltere, Türkiye ile ilgili açıklama yaptı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile ilgili seyahat bilgilerini yayınladığı sayfasının ‘terör tehdidi’ bölümünü güncelledi. Muhtemel saldırılarda yabancıların ziyaret ettiği yerlerin hedef alınabileceği ve tehdidin ‘yüksek’ olduğu belirtildi.

Geçmişte sınır kapılarında saldırılar düzenlendiği hatırlatılan seyahat uyarısında yabancı savaşçıların Türkiye’den geçerek Nusra Cephesi ve Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) gibi terör örgülerine katıldığı belirtildi.

Doğu ve Güneydoğu’da teröristlerin faal olduğuna dikkat çekilen açıklamada çözüm sürecinde ise saldırılarda göze çarpan bir azalma olduğu vurgulandı. DHKP/C ve Acilciler gibi grupların da hâlâ aktif olduğu kaydedildi.

"KAÇIRILANLAR İÇİN FİDYE ÖDEMEYİZ"

Türkiye’de kaçırılma riski de bulunduğu belirtilen açıklamada IŞİD gibi terör gruplarının Suriye sınırındaki bölgelerde bunu bir taktik olarak kullandığı ifade edildi. Yardım görevlileri ve gazetecilerin bu gruplarca meşru hedef görüldüğü uyarısı yapıldı. İngiltere hükümetinin ise rehineler için fidye ödemeye, bu tür eylemleri artırma tehlikesi sebebiyle, sıcak bakmadığı vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı