TÜRKİYE SINIRINDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

TÜRKİYE SINIRINDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Sınırda IŞİD ve YPG çatışıyor.

Suriye'nin Halep kentinin Türkiye sınırındaki Cerablus kasabası ve Kobani bölgesinde, Irak Şam İslam Devleti ile YPG birlikleri arasında şiddetli çatışmalar var.

Cerablus'ta çatışmalar IŞİD’in elindeki Cerablus kasabası ile PKK'nın Suriye kolu PYD'nin elindeki Zor Mağar köyü civarında yaşanıyor.

Bölgedeki Al Jazeera kaynaklarına göre gün boyu süren çatışmalarda 20 YPG mensubu öldürüldü.

IŞİD bölgeye Irak’ta el koyduğu bazı zırhlı araçlar ve füzeleri sevketti.

Fırat Haber Ajansı'na göre PYD'nin özerklik ilan ettiği Kobani bölgesinde de çatışmalar var. Ajans, bölgedeki çatışmalarda 30 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü kaydetti.

YPG, PKK’nın Suriye kolu olan PYD’nin silahlı kanadı olarak biliniyor.

Kısa bir süre önce Halep’in kuzeyinde Türkmen köylerine başlattığı operasyonda ilerleme kaydeden IŞİD güçleri, yayımladığı bildiride sınır boyunda bulunan Kürt bölgelerini de teslim olmaya çağırmıştı.

Suriye'de yığınak

Irak’ta başlayan çatışmaların ardından 2 binden fazla mensubunu bu ülkeye gönderen Suriye’deki IŞİD birlikleri, son bir hafta içerisinde yeniden Suriye’de bulunan cephelerde yığınak yapmaya başladı.

Nusra Cephesi ve diğer muhalif gruplar hafta sonu Suriye’nin Deyr Ez Zor kentinde bulunan, Irak sınırındaki Ebu Kemal kasabasında IŞİD mensuplarıyla çatışmaya başladı.

IŞİD 10 Haziran’da Musul’u ele geçirdikten sonra Fırat ve Dicle nehirleri çevresinde de etkinliğini büyük ölçüde artırdı ve Suriye ile Irak arasındaki sınırı fiilen ortadan kaldırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı