TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

HAKKARİ'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri arasındaki karayolunda askeri birlik önündeki Durak Jandarma Kontrol Noktası'na, 'canlı bomba' PKK'lı teröristin bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırının ardından, Türkiye'nin dört yanına şehit ateşi düştü.

Şemdinli'deki şehit ateşi Malatya’ya düştü: Anamızın duasıyla geldik

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA)- HAKKARİ'nin Şemdinli’de teröristlerin yol kontrolü sırasında patlattıkları bombayla şehit olan 10 askerden birisinin 8 aylık er Malatya’nın Yazıhan İlçesi'ne bağlı Sürür Köyü'nde oturan 21 yaşındaki Eyüp Hacıoğlu olduğu belirlendi.

Jandarma Komando er Eyüp Hacıoğlu’nun acı haberi köyde oturan, ailesine bildirildi. Çiftçilik yapan baba Nihan Hacıoğlu ile yakınları sinir krizleri geçirdi. Bekar olduğu bildirilen Eyüp Hacıoğlu’nun cenazesini teslim almak üzere bir grup yakınının Şemdinli’ye hareket ettiği bildirildi.

ON PAYLAŞIMI YÜREKLERİ DAĞLADI

Şemdinli’de teröristlerin yol kontrolü sırasında patlattıkları bombayla şehit olan 21 yaşındaki Eyüp Hacıoğlu’nun son paylaşımı yürekleri dağladı. 

Jandarma Komando er Eyüp Hacıoğlu’nun Facebook sayfasındaki son sözleri, "Ne kimseye muhtaç olduk, ne de kimseye minnet ettik. Anamızın duasıyla geldik, hocanın selasıyla gideriz" olduğu görüldü.

Adıyaman'a şehit ateşi düştü

Mahir ALAN/ADIYAMAN (DHA)- HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin jandarma kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 10 askerden Jandarma Uzman Çavuş 28 yaşındaki Hasan Aydoğdu’nun acı haberi, memleketi Adıyaman'da yaşayan ailesini yasa boğdu.

Şemdinli'de, bugün PKK'lı teröristlerce Durak Jandarma Kontrol Noktası'na bombalı araçla düzenlenen ve 10 askerin şehit olduğu, 8 de sivil vatandaşın yaşamını yitirdiği saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu da şehit düştü. Uzman Çavuş Aydoğdu'nun şehadet haberi, Vali Yardımcısı Onur Kökçü ve askeri yetkiler tarafından Sümerevler Mahallesi'nde yaşayan babası Hacı Yusuf Aydoğdu'ya verildi. Acı haberi alan şehidin annesi Fatma Aydoğdu fenalık geçirirken, kardeşleri eve gelen askerlere sarılıp Türk bayraklarını öperek gözyaşı döktü. Acılı anneye sağlık görevlileri tarafından müdahale edilirken, yasa boğulan ailenin oturduğu eve Türk bayrakları asıldı.

DÜĞÜN HAZIRLIKLARI YAPIYORDU

5 çocuklu ailenin ikinci büyük çocuğu olan şehit Uzman Çavuş Aydoğdu'nun, babası Hacı Yusuf Aydoğdu'nun yaşadığı 2 katlı binanın en üst katını hazırlayıp kısa süre sonra nişanlısı evlenerek burada oturmayı planladıkları belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Aydoğdu'nun cenazesi, yarın memleketi Adıyaman'da toprağa verilecek.

Andırın'a şehit ateşi düştü

İskender ZENGİN/ANDIRIN (Kahramanmaraş), (DHA) - HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin jandarma kontrol noktasına bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda şehit olan 10 asker arasında yer alan Jandarma Uzman Çavuş 33 yaşındaki Mustafa Dobur'un Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur'un acı haberi, ilçeye bağlı Darıovası Mahallesi'nde oturan ailesine Andırın Kaymakamlığı'na vekalet eden Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan ve askeri yetkililer tarafından verildi. Haberi Nuri ve Elife Dobur, gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi duyan şehidin yakınları ve komşularının akın ettiği eve Türk bayrakları asıldı. 

Hasibe Dobur ile evli olan şehit Mustafa Dobur'un 4 yaşında Ceylin isimli kız babası olduğu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 12 yıldır görev yaptığı belirtildi. 

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur'un cenazesi, yarın Andırın'da düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Şemdinli şehidi 2 uzman çavuşun ateşi Samsun'a düştü

SAMSUN, (DHA) - HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'nın bomba yüklü araçla Jandarma Yol Kontrol Noktası'na düzenlediği saldırıda şehit olan 10 asker arasında Samsunlu uzman çavuşlar 25 yaşındaki Bayram Aksu ile Ercan Bayraktar'ın da bulunduğu haberi ailelerine ulaştı.

Şehit uzman çavuşlardan Bayram Aksu'nun annesi Ünzile ve babası Dursun Aksu'nun Yakakent İlçesi Mutaflı Mahallesi'nde yaşadıkları belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Bayram Aksu'nun eşinin ise İstanbul'da olduğu kaydedildi.

Samsunlu diğer şehit uzman çavuş Ercan Bayraktar'ın da Atakum İlçesi'nden olduğu ve ailesinin İstanbul'da oturduğu belirtildi. Şehit uzman çavuş Bayraktar'ın, Atakum İlçesi'ndeki yakınları da haberi alınca üzüntülerini dile getirdi.

ŞEHİDİN BABA OCAĞINDAE YAS 

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'nın bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda şehit olan uzman çavuş Bayram Aksu'nun Samsun'un Yakakent İlçesi'ndeki baba evinde yas var. Şehit Aksu’nun Mutaflı Mahallesi Çaycıksuyu Yaylası’ndaki baba evine acı haberin ulaşmasının ardından Türk Bayrağı asıldı. Şehidin babası Dursun ve annesi Ünzile Aksu, evlatlarının şehit haberini aldıktan sonra gözyaşlarına boğuldu. Şehit annesi "Ben sana gitme demedim mi. Biz ekeriz, biçeriz geçimimizi sağlarız" diyerek ağıt yaktı. Acı haberi alan şehidin yakınları da baba evine geldi. Şehidin 4 yıllık asker olduğu, 4 yıllık eşi Derya Aksu'nun ise 4 aylık hamile olduğu belirtildi. 10 kardeş olan şehit Uzman Çavuş Bayram Aksu’nun geçen Temmuz ayında Şemdinli İlçesi’ne tayin edildiği belirtildi. 

Şehit erin babasına haberi komşuları verdi

Salih ÜÇTEPE/ADANA-Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) - HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin jandarma kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 10 askerden 23 yaşındaki er Özkan Altınok'un acı haberi, Adana'daki yakınlarını yasa boğdu.

Nişanlı olan er Özkan Altınok'un şehit düştüğü haberini, şehirlerarası otobüs şoförü olan baba Celal Altınok'a oturduğu Adana'nın Yüreğir İlçesi Dadaloğlu Mahallesi'ndeki evine gelen askeri yetkililerden öğrenen komşuları telefonla bildirdi. Baba Celal Altınok'un Adana'ya döndüğü belirtilirken, şehidin annesi Ayten Çalışkan'ın Şanlıurfa'nın Haliliye İlçesi'nde yaşadığı öğrenildi.

ŞANLIURFA'DA YAŞAYAN ANNESİ FENALIK GEÇİRDİ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin jandarma kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Özkan Altınok'un acı haberi, Şanlıurfa'da Devteşti Mahallesi'nde oturan annesi Ayten Çalışkan'a da verildi. Şehit oğlunun babası Celal Altınok ile ayrı yaşayan Ayten Çalışkan, askeri yetkililerin verdiği acı haberle fenalık geçirdi. Çalışkan'a sağlık görevlileri tarafından ambulansta müdahale edildi. Çalışkan, yarın toprağa verilecek oğlunun cenaze törenine katılmak üzere Adana'ya gitti.

Şemdinli şehidi Asteğmen Baydilli'nin terhisine 6 ay kalmıştı

Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA)- HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesinde Durak 2.Hudud Bölüğü önündeki Kontrol Noktası'nda PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla gerçekleştirilen saldarısında şehit olan Elazığlı Asteğmen Ömer Baydilli'nin baba evine ateş düştü. Şehit Asteğmen Baydilli'nin terhisine 6 ay kaldığı öğrenildi. 

Şemdinli'deki bombalı saldırıda şehit 10 askerden biri olan Asteğmen Ömer Baydilli'nin Elazığ'ın Doğukent mahallesi 57. sokakta bulunan baba evi bayraklarla donatıldı. 

Şehidin ailesinin yaz aylarında kullandığı evlerine Ak Parti İstanbul milletvekili Mustafa Ataş, Elazığ milletvekili Tahir Öztürfk, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak şehidin babası Sami Baydilli'ye taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin dedesi Hamdi Polat, torunu ile dün telefonla görüştüğünü belirterek, "Dün telefonla aradı, konuştuk iyi olduğunu söyledi. Bugün bu haberi aldık" dedi.

26 yaşındaki şehit Asteğmen Ömer Baydilli'nin cenazesi yarın İstanbul'a gönderilecek. Baydilli'nin, öğlen namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verileceği öğrenildi. 

Fırat Üniversitesi iktisadi ve idari bilimler mezunu ve bekar olan şehit Baydilli'nin anne ve babasının İstanbul'da kaldığı, yaz aylarında memleketleri Elazığ'a geldikleri belirtilirken, terhisine de 6 ay kaldığı öğrenildi.

Şehit ateşi Çivril'e de düştü

Tunay YAZICI / ÇİVRİL (Denizli), (DHA)- HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Jandarma Kontrol Noktası'na, PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur'un eşi Hasibe Dobur, şehit haberini Denizli'deki ailesinin evinde aldı.

Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nden Şehit Uzman Çavuş Mustafa Dobur'un Hakkari'de şehit olduğunu haberini eşi Hasibe Dobur, ailesinin yaşadığı Denizli'nin Çivril İlçesi'nde aldı. Eşinin Doğu'da görev yapması nedeniyle 5 yaşındaki kızları Ceylin Dobur ile birlikte Çivril İlçesi'ndeki ailesinin yanında kalan Hasibe Dobur, Kahramanmaraş'a eşinin cenaze törenine katılmak üzere gitti. Şehit eşi ile birlikte şehidin kayınpederi Mehmet Ali Dobur ile kayınvalidesi Müesser Dobur'da damatlarının cenazesine katılacak.


2 yıllık öğretmen de saldırıda öldü

ŞEMDİNLİ (Hakkari) (DHA)- Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin jandarma kontrol noktasına bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren 8 sivil arasında 24 yaşındaki öğretmen Oğuz Uysal da var. Şemdinli'nin Korgan Köyü Akbal Mezrası'nda yaşayan Afyon Kocatepe Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü mezunu olan Uysal, 2 yıl önce öğretmen olarak atandı. Yüksekova Esendere Beldesi'nde öğretmenlik yapan Uysal, bugün görev yerine dönerken, PKK'nın bombalı saldırısında hayatını kaybetti. Oğuz Uysal'ın 12 kardeşten 4'üncüsü olduğu belirtildi.

MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ 3 ÇOCUK BABASIYDI

Saldırıda hayatını kaybeden minibüs sürücüsü 30 yaşındaki Bahri Fırat ise 3 çocuk babasıydı. Bahri Fırat, bu sabah saatlerinde Şemdinli'den yolcularını aldıktan sonra Yüksekova'ya gitmek üzere duraktan ayrıldı. Yaklaşık 20 kilometre gidebilen Fırat da diğerleri gibi kimlik kontrolu sırasında beklerken meydana gelen patlamada ağır yaralandı. Fırat kaldırıldığı Şemdinli Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kaynak:Haber Kaynağı