TÜRKİYE OPERASYONA KİLİTLENDİ, SINIRIMIZDA BİR ŞEHİT DAHA!

TÜRKİYE OPERASYONA KİLİTLENDİ, SINIRIMIZDA BİR ŞEHİT DAHA!

Acı haber: Şehit sayısı 3 oldu

Hürriyet'in haberine göre; dün Ceylanpınar'daki çatışmada yaralanan askerlerden Yiğit Şahan şehit oldu. Dünkü çatışmada şehit olan asker sayısı 3'e çıktı.

NE OLMUŞTU

Ceylanpınar'ın Suriye sınırındaki Altıntepe Köyü'nde, dün gece saat 21.30 sıralarında sınırı yasadışı geçmeye çalışan bir grubu fark eden askerler, gruba 'dur' ihtarında bulundu. İhtara uymayan grup, yanlarındaki silahlarla askerlere ateş açtı. Açılan ateşe, sınır hattındaki askerlerde ateş açarak karşılık verdi.

Çatışma çıkması üzerine silahlı grup, tekrar Suriye'ye döndü. Bu sırada kurşunların hedefi olan askerlerden Adem Dövüşken, Yiğit Şahan ve Berat Sağırkaya yaralandı. Yaralı askerler, hemen çağrılan ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan er Adem Dövüşken, doktorların çabasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. İlk müdahalesi yapılan Yiğit Şahan, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne, Berat Sağırkaya ise Viranşehir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Viranşehir Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Berat Sağırkaya hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan gelen helikopterle Gaziantep'e sevk edildi. Ancak Berat Sağırkaya da tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı