TÜRKİYE KAR ALTINDA

TÜRKİYE KAR ALTINDA

Memleketten kış manzaraları…

Kara kış kendini gösterirken, yurdun birçok yerine ilk kar düştü.

HAKKARİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

HAKKARİ'de gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, kent merkezi ve yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle 7 köy 14 mezranın yolu kapandı.

Dün akşam saatlerdinden itibaren etkili olan yağmur, bu sabaha doğru yerini kar yağışına bıraktı. Yoğun kar yağışı ile birlikte kent merkezi ve yüksek kesimler beyaz örtü ile kaplandı. Kent merkezindeki kar kalınlığı 5 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde 30 santimetreye ulaştı. Sabah iş yerlerinin kepenklerini açanlar, iş yerlerinin önündeki karları temizlemeye çalışırken, zaman zaman karla karışık yağan yağmur nedeniyle bazı caddelerde de su birikintileri oluştu.

SİVAS BEYAZA BÜRÜNDÜ

SİVAS'ta sabah saatlerinde başlayan kar yağışıyla kent beyaza büründü.

Sivas'ta gün boyu aralıklarla etkili olan yağmur yerini kara bıraktı. Sabah erken saatlerden itibaren kent genelinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Yağış ile birlikte Sivas kent merkezi beyaza büründü, hava sıcaklığı 0 dereceye düştü. Kar yağışı ile birlikte araç ve yaya trafiğinde aksamalar meydana geldi. Kara hazırlıksız yakalananlar ilerlemekte zorluk çekti. Belediye ekipleri de yağışla birlikte kent merkezinde temizlik çalışması başlattı. Ekipler kent merkezindeki kaldırımlarda biriken karları kürüdü. Tatil sabahına kar ile uyanan çocuklar ise parklarda kartopu oynadı. Kar yağışının aralıklı olarak etkili olacağı belirtilirken, özellikle uzun yola çıkacak sürücülerden dikkatli olmaları istendi. Yollarda herhangi bir sorun yaşanmaması için de Karayolları ekipleri görevlendirildi.

YOZGAT'TA MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

YOZGAT’ta mevsimin ilk kar yağışı aralıksız devam eden yağmurun ardından bu sabaha karşı geldi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Yozgat kent merkezinde dün öğle saatlerinde başlayan yağmur bugün saat 02.00 sıralarında kar yağışına dönüştü. Hafif yağan kar kent merkezinde hemen eridi. Ancak, Çamlık Milli Parkı ve yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı. Kar yağışını sevinçle karşılayanlar, "Karın yağmasını bekliyorduk, hazırlıklıydık ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı" dedi.

ABANT'A MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

BOLU'daki Abant Tabiat Parkı'na mevsimin ilk yarı yağarken, doğa harikasında kartpostallık görüntüler oluştu.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü Abant Tabiat Parkı'nda kar yağışı etkili oldu. Mevsimin ilk karının yağdığı Abant'a gelen tatilciler 5 santimetre kalınlığa ulaşan beyaz örtü ile karşılaştı. Otellerde konaklayan tatilciler sabah kar yağdığını görünce dışarı çıkarak göl çevresinde yürüdü. Eşsiz manzarasıyla görenleri etkileyen Abant'a gelen tatilciler hayran kaldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı