TÜRKİYE IŞİD'LE MÜCADELE DE  KOALİSYONUN BİR PARÇASI DEĞİL Mİ ?

TÜRKİYE IŞİD'LE MÜCADELE DE KOALİSYONUN BİR PARÇASI DEĞİL Mİ ?

ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD’e karşı hangi ülkelerin, Irak’ın hangi bölgelerinde eğitim verdiğini harita üzerinde gösterdi

ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD’e karşı hangi ülkelerin, Irak’ın hangi bölgelerinde eğitim verdiğini harita üzerinde gösterdi. Haritada Türkiye yer almadı.

ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD’e karşı hangi ülkelerin, Irak’ın hangi bölgelerinde eğitim verdiğini harita üzerinde gösterdi. Haritada Türkiye’nin adı ya da bayrağının yer almaması dikkat çekti.

ABD Savunma Bakanlığı, 17 Aralık 2015 tarihinde sosyal medya üzerinden bir harita yayınladı ve Birleşik Ortak Gücü’nün Irak’ta yürüttüğü askeri eğitim faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı. Bakanlığın verdiği bilgiye göre, Irak’ta 15,892 kişiye eğitim verildi, 125 kişi eğitimini tamamladı. Irak ve Suriye’de terör örgütü IŞİD’e karşı mücadele veren Birleşik Ortak Özel Operasyon Görev Gücü’nde koalisyon ortaklarından olan Türkiye’nin ise bu eğitimlerde yer almaması dikkat çekti.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “ABD’nin Ortak Görev Gücü’nün Irak’ta yürüttüğü askeri eğitim faaliyetleri hakkındaki bilgilendirme, yeni soruları da beraberinde getirdi. ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD’e karşı hangi ülkelerin, Irak’ın hangi bölgelerinde eğitim verdiğini harita üzerinde gösterdi fakat Türkiye’nin adı ve bayrağı bu ülkeler arasında yer almadı” dedi.

Öztrak, Türkiye’nin bölgedeki eğitim faaliyetlerinin hangi çerçevede gerçekleştirildiğinin açıklanması gerektiğine vurgu yaparak, “Suriye’yi Ruslar, Irak’ı ABD Yönetimi Türkiye’ye kapatmaktadır. Türkiye, artık 1295 kilometrelik Güney sınırlarında tecrit edilme noktasındadır. Bölgeye nizam getirme hayaliyle yola çıkan Hükümet, şimdi Ortadoğu’ya ancak Suudi Arabistan’ın arkasına takılarak adım atabilir hale gelmiştir. Türkiye’nin izlenen yanlış politikalar nedeniyle içine düşürüldüğü bu durumun sorumlularının bir açıklama yapması gerekmektedir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı