TÜRKİYE İÇİN ÜRETİLEN ASKERİ UÇAK BU YÜZDEN DÜŞMÜŞ

TÜRKİYE İÇİN ÜRETİLEN ASKERİ UÇAK BU YÜZDEN DÜŞMÜŞ

-İspanya'nın Sevilla kentinde 9 Mayıs'ta düşen ve 4 kişinin hayatına mal olan A400M askeri nakliye uçağının düşme sebebi açıklandı. İspanya'da yayınlanan El Mundo gazetesi, Airbus Defence and Space şirketi tarafından Sevilla'daki fabrika...

İspanya'nın Sevilla kentinde 9 Mayıs'ta düşen ve 4 kişinin hayatına mal olan A400M askeri nakliye uçağının düşme sebebi açıklandı.

YAZILIM HATALI ÇIKTI

İspanya'da yayınlanan El Mundo gazetesi, Airbus Defence and Space şirketi tarafından Sevilla'daki fabrika yetkililerine gönderilen raporda uçağın motorların kontrol sistemini sağlayan elektrik bağlantısının çalışmamasından dolayı düştüğü açıkladı.

TÜM A-400'LERE UÇMA YASAĞI

Raporda ayrıca tüm A400M'lerin derhal bakıma alınması uyarısının da yapıldığına dikkat çekildi. Rapora göre hatanın ana kaynağı motorların gücünü kontrol eden "Yazılım sistemi" de olabilir. Üç motorun aynı anda kilitlenmesine neden olan bu yazılım sistemi pilotların uçağı kurtarmasına imkan vermedi.

EN ÖNEMLİ SAVUNMA PROJESİ DEFOLU ÇIKTI

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 7 Avrupa ülkesi için tasarlanan Airbus A400M tipi askeri nakliye uçakları Avrupa'nın en önemli savunma projelerinden biri olarak kabul ediliyor. 9 Mayıs tarihinde düşen ve 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan askeri nakliye uçağı son test uçuşlarını geçmesi halinde Haziran ayında Türkiye'ye teslim edilmesi düşünülüyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı