"TÜRKİYE HİTLER ALMANYASI GİBİ"

"TÜRKİYE HİTLER ALMANYASI GİBİ"

CHP Balıkesir Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Mehmet Tüm, iktidarın sayısal çoğunluğu nedeniyle her türlü anti demokratik yasayı TBMM'den geçirdiğini ileri sürerek, "Türkiye, Hitler Almanyası'na benziyor" dedi.

Samsun Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Hayati Tekin ile birlikte Erzurum'a gelen Milletvekili Mehmet Tüm, CHP İl Başkanlığı'nda değerlendirme yaptı. CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve partililerin de hazır bulunduğu toplantıda Mehmet Tüm, şunları söyledi:

"Sayısal çoğunluğu nedeniyle her türlü anti demokratik yasayı geçiriyorlar. Ama bu ilelebet böyle gitmez. Halkın arasında şöyle bir deyim vardır: Zalimin zulmü artıkça sonu yakınlaşır. Türkiye Hitler Almanya'sına benziyor. Farklı düşünen, yazan, çizen insanlara izin verilmiyor. Hep hedef gösteriliyor. Bundan kurtulmamız gerekiyor. Hitler de halkın oyuyla gelmiştir ama dünyayı felakete sürüklemiştir. Türkiye'de karamsar bir tablo var. Ama bu karamsar tabloyu mutlaka değiştirmek durumundayız. Bunun için de tek alternatif Cumhuriyet Halk Partisi'dir. CHP, cumhuriyeti kuran bir gelenekten geliyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi ve bu ülkede AK Parti'nin bu kadar kışkırtmasına rağmen bu ülkenin insanı yine birlikte yaşıyorsa demek bu cumhuriyet bize çok şey kazandırdı. Hısım olmuşuz, arkadaş olmuşuz, komşu olmuşuz, kız alıp vermişiz. Cumhuriyet'in değerleriyle büyümüşüz."

Kaynak:Haber Kaynağı