TÜRKİYE ERDOĞAN'DAN KURTULACAK

TÜRKİYE ERDOĞAN'DAN KURTULACAK

Ağustos ayında...

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Cumhurbaşkanlığı için 'Çatı aday' olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu koşulsuz, şartsız desteklediklerini söyledi. Ayan, Türkiye'nin ağustos ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan kurtulacağını öne sürdü.

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, partisinin ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısında Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için 'Çatı aday' olarak açıklanan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na il örgütü olarak sonuna kadar destek olacaklarını açıkladı. CHP'nin, MHP gibi Türkiye'de gücü olan bir parti ile işbirliği, fikir birliği yaparak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday olarak sunmasının önemli olduğunu ifade eden Ayan, belirlenen adayın parti il örgütünce kayırsız, şartsız destek gördüğünü açıkladı.

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, Tayyip Erdoğan'ın cesaretinin kırıldığını, yaptığı yanlış, hataların Türkiye'yi hangi noktaya getirdiğinin ortada olduğunu ifade ederken, "Komşu ülkelerle dostluğumuz kalmadı. En büyük düşmanımız Müslüman ülkeler oldu" diye konuştu.

Ayan, IŞİD terör örgütünün Musul konsolosluğuna yönelik baskını ve sonrasında görülebilecek bazı gelişmeleri Başbakan'ın seçim meydanlarında koz olarak kullanabileceğini iddia ederek, "Seçimlere 3 gün kala 'Bak, bunları kurtardım, bizim gücümüz budur' der ve seçim meydanlara çıkarsan yazıklar olsun. Bizi önce aşağılatıyor, küçültüyor, başımıza çuval geçirtiyorsun, sonra ben kurtardım. Artık korku bacayı sardı. Sana bu milleti, bu ülkedeki Türkü, Kürdü, Alevi'yi, Sünni'yi yedirmeyiz sayın Başbakan" dedi. Ayan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de seslenerek, şunları söyledi:

"Hemşerimiz 7 yıl cumhurbaşkanlığı makamında Tayyip Erdoğan'ın baskısıyla görevini gereği gibi yapamadı. Baskı altında olmasına rağmen, onuru ile görevini yapmaya çalıştı. Yanlışları da doğruları da oldu mutlaka. Kendisine bir Kayserili olarak teşekkür ediyorum. Tayyip'ten kurtulacağı Ağustos ayını onun adına zevkle bekliyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı