TÜRKİYE BU FOTOĞRAFI KONUŞUYOR

TÜRKİYE BU FOTOĞRAFI KONUŞUYOR

Erdoğan’ı yine 'ti’ye aldılar.

12 yıl… Dile kolay tam 12 yıldır bu ülkeyi yönetiyor Erdoğan. Başlarda özellikle Türkiye’nin AB’ye girmesi konusunda attığı olumlu adımlarla, başta libareller ve aydınlar olmak üzere, pek çok kesimden destek alan Erdoğan, giderek yalnızlaşmaya başladı. Bu yalnızlığın nedeni de yakan yıkan bir üsluba sahip olması.

Gezi olaylarında ve Berkin Elvan’ın ölümünde takındığı tavırla halkın bir kısmını karşısına aldı, fakat gençlerin ‘orantısız mizah’ıyla sinirleri gerildi. Kanalistanbul ve 3. köprü-3. havaalanı projeleriyle, İstanbul’un ciğerlerini yok ediyor, her gün bir sivil toplum kuruluşu bu projeleri protesto ediyor. HES’ler ve nükleer santrallerle iklimi mahvediyor, o bölgede yaşayan insanlar ayaklanıyor.  Yurt içinde yakıp yıkmadık şey bırakmayan Erdoğan’ın politikası yurt dışında da yıkıma neden olmaya çok önce başlamıştı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun ‘kendine has’ stratejileriyle sıfır sorundan sıfır komşu noktasına gelen Türkiye, son olarak Musul Başkonsolosluğumuza IŞİD tarafından düzenlenen ‘şüpheli’ operasyon ve başkonsolosumuz başta olmak üzere yaklaşık 90 vatandışımızın kaçırılmasıyla dehşete düştü.

Gezi olayları sırasında ve sonrasında sokaklardan doğan ‘orantısız mizah’ ise başbakanın ve hükümetin diğer yetkililerinin peşini bırakacak gibi görünmüyor.

Keza bugünlerde sosyal medyada dolaşan bir fotoğraf, yoruma gerek bırakmadan insanların Erdoğan hakkında ne düşündüğünü çok güzel özetliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı