Türkiye BM'ye Şikayet Edildi

Türkiye BM'ye Şikayet Edildi

TÜRKİYE'YE AĞIR SUÇLAMA

Beşar Esad BM'ye yazdığı mektupta ABD'nin El Kaide'yi desteklediğini savundu
Suriye rejimi, ABD ve müttefiklerinin, Suriye ordusuna karşı mücadele eden El Kaide örgütüne destek verdiğini öne sürdü.
Suriye Dışişleri Bakanlığının BM Güvenlik Konseyi ve Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’a gönderdiği mektubunda, “Son aylarda ABD, Fransa, İngiltere, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’den bazı temsilcilerinin Suriye’de bulunan El Kaide örgütü ve gruplarına destek verme, taraflarına çekme, silahlandırma ve eğitimleri konusunda yaptığı açık ve kesin çağrıları çoğaldı” iddiasında bulunuldu.

SİVİL HALKA BARBARCA SUÇLAR İŞLENİYOR

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Sesi tarafından yansıtılan mektupta ABD ve müttefiklerinin El Kaide militanları tarafından Suriye’de “insanlığa karşı işlenen suçlara göz yumduğunu” da savundu.
El Nusra Cephesi, Irak ve Levitan İslam Devleti örgütlerinin “Suriye’yi yok etmek için savaştıklarını ve sivil halka karşı barbarca suçlar işledikleri” görüşünün dile getirildiği mektupta ABD ve müttefiklerinin “krizin politik yollardan çözülmesi için gösterilen çabaları engelledikleri ve kanın akmaya devam etmesine izin verdikleri” suçlamasında da bulunuldu.
Suriye Dışişleri Bakanlığı ayrıca, söz konusu ülkelerin “Suriye’de işlenen terör suçlarından sorumlu” olduklarını da öne sürdü.