TÜRKİYE BERKİN İÇİN BU GÜN DE AYAKTA

TÜRKİYE BERKİN İÇİN BU GÜN DE AYAKTA

BERKİN ELVAN için tüm Türkiye bugün de sokaklara döküldü. işte yurttan haberler

ADANA'DA BERKİN ELVAN EYLEMİ

Adana'da Alevi Platformu, bazı sendika ve siyasi parti üyeleri, Gezi Parkı eylemleri sürerken başından gaz kapsülü ile yaralanıp 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için eylem yaptı.

İnönü Parkı'nda toplanan yaklaşık 100 kişi, Hükümet aleyhine slogan atarak, Berkin Elvan'ın katilinin bulunmasını istedi. Eylemciler adına açıklama yapan Murtaza Moroğlu, "Berkin Elvan'ın katili hükümettir. Berkin Elvan ve gezi şehitlerinin sorumluları korunmadan ve daha fazla zaman kaybedilmeden bulunulmasını istiyoruz. Katiller için açılacak soruşturmanın en kısa zaman etkili, tarafsız bir şekilde yapılmasını, sorumluların derhal yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz" dedi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atan eylemciler dağıldı.


ZONGULDAK’TA BERKİN ELVAN EYLEMİ

ZONGULDAK'ta, Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken biber gazı fişeğiyle başından vurulup 269 gün sonra ölen Berkin Elvan için bir araya gelen yaklaşık 300 kişi yürüdü.

Madenci Anıtı'nda toplanan kalabalık, 'Önce ekmeğini sonra hayatını çaldılar' pankartı ile kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da yürüdü. 'Berkin Elvan'ın eve götüremediği ekmeği Bilal yesin', 'Berkin Elvan ölümsüzdür', '15 yaşında 16 kilo', 'Affet bizi çocuk', 'Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil', 'Berkin'in ölümü de kader mi Tayyip' yazılı dövizler taşıyan kalabalık, sloganlarla hükümeti protesto etti. Kalabalık, cadde üzerindeki AK Parti seçim bürosu önünde durup sloganlarla tepkilerini sürdürdü. Seçim bürosu önünde geniş güvenlik önlemi alan polisin uyarısı üzerine yürümeye devam eden kalabalık, Valilik önünde bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.


EDİRNE’DE BERKİN ELVAN EYLEMİ

GEZİ Parkı eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeğiyle yaralanan ve 269 gün yoğun bakımda tedavi gördükten sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için Edirne'de bir araya gelen yaklaşık 200 kişi yürüyüş düzenledi. Sendika ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de destek verdiği yürüyüşte hükümet aleyhine sloganlar atılırken, Berkin Elvan’ın fotoğrafları ve isminin yazılı olduğu dövizler taşındı. Keşan’daki eylemse ise 100 üniversite öğrencisi katıldı.

Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu ve DİSK Trakya Bölge Temsilciliği tarafından organize edilen Berkin Elvan yürüyüşü için yaklaşık 200 eylemci belediye binası önünde toplandı. Afişler açıp sloganlarla Çiligirler Caddesinden geçerek trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’ne kadar yürüyen eylemcilere çevredekilerde de destek oldu. PTT binası önünde hükümeti istifaya davet eden kalabalık Berkin Elvan fotoğraflarının yer aldığı gazete kupürleri ve dövizler açtı. Yaşamını yitiren Elvan için saygı duruşunda bulunan kalabalık daha sonra dağıldı.
 FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ
KEŞAN’DAKİ EYLEM

Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binası önünde toplanan yaklaşık 100 üniversiteli, ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle Berkin için yürüyüşe geçti. Üniversiteli grup, polisin geniş güvenlik önlemi aldığı AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı binası önünde durarak hükümet aleyhine sloganlar attı. Grup daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde bir süre oturma eylemi yaptı. 

Öğrenciler, 'Berkin Elvan ölümsüzdür, adalet istiyoruz’ yazılı afişi anıt önüne koyarak üzerine ekmek ve karanfil bıraktı. Oturma eyleminin ardından üniversiteli grup Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı.


KTÜ'LÜ ÖĞRENCİLER BERKİN ELVAN İÇİN YÜRÜDÜ
GEZİ Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'ndaki evinden ekmek almak için çıktığı sırada polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi ile yaralandıktan 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) bir grup öğrenci protesto yürüyüşü düzenledi.

KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci, Rektörlük binasına kadar yürüyerek hükümet aleyhine slogan attı. Berkin Elvan’ın fotoğrafı ile 'Berkin Elvan ölümsüzdür' yazısının buluduğu pankart açan öğrenciler, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak, 'Hepimiz Berkin’iz öldürmekle bitmeyiz' ve 'Katil polis hesap verecek' diye slogan attı. Grup adına bir konuşan Alper Özkul, yaşanan olayı 'Cinayet' olarak nitelendirerek, "Gencecik canları ailesinden, arkadaşlarından, toplumdan çekip alanlardan, o gaz fişeğini ateşleyenlerden ve o emirleri verenlerden hesap soracağız" dedi. Grup açıklama ardından dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı