TURKCELL 'AKCELL' OLMAYA DEVAM EDİYOR

TURKCELL 'AKCELL' OLMAYA DEVAM EDİYOR

Son bir yılda 5 tepe yöneticisini kaybeden ve yerlerine AKP’ye yakın isimlerin atandığı Turkcell’de, bu yıl personel sayısında yüzde 10 küçülme planlanıyor.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) atamaları ile birlikte yönetim kadrosu AKP kökenli isimlerle dolan Turkcell’de çalışanlar için de tehlike çanları çalmaya başladı. 7 yıllık CEO’luk görevini geçen ay bırakan Süreyya Ciliv’in ardından, Turkcell’de küçülme kararı alındı. Kulislerde ve şirket genel merkezinde konuşulan bilgilere göre yaklaşık 15 bin kişinin çalıştığı Turkcell’de, 2015’te yüzde 10’luk bir küçülme bekleniyor. Geçen haftalarda başlayan işten çıkarmaların tamamlanmasının ardından hükümete yakın kesimlerle yeni bir kadrolaşmaya gidilip gidilmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

KADROLAŞMA KORKUSU

Konuyla ilgili görüştüğümüz yetkililer, Turkcell’de rutin olarak ‘sirkülasyon’ amacı ile her yıl işten Çıkarma ile yeni işe alımların gerçekleştiğine işaret etti. Ancak Ciliv’in ardından yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte hükümet ağırlığının iyiden iyiye hissedilmesi kadrolaşma korkusunu da beraberinde getirmiş gibi görünüyor. Şirket bünyesindeki tüm departmanlarda çıkarmaların başladığına dikkat çeken yetkili, “Şimdiden işten çıkarmalar başladı. Küçülmenin etkisini her departmanda görmek mümkün. Ortalama her yıl yüzde 10’luk bir işten ayrılma oranı söz konusuydu. Ancak yeni işe alımlarla bu oran hiç düşmüyordu. Şimdi ise yeni işe alımların yapılmayacağı söyleniyor. Yakın zamanda 55 kişilik bir departmanda 5 kişi işten çıkarıldı “açıklamasını yaptı.

YÖNETİM KADROSU DAĞILDI

Bu arada, SPK’nın yeni yönetim kararlarının ardından Turkcell’de de yaprak dökümü başlamış oldu. Son 1 yıl için Turkcell’de çeşitli kademelerde görev yapan 4 yönetici görevinden ayrılırken, Süreyya Ciliv son isim oldu. Daha önce Turkcell ile yollarını ayıranlar arasında Yıldız Holding’e geçen Lale Saral Develioğlu ile Genel Müdür Yardımcıları Koray Öztürkler, Hulusi Acar ve Meltem Kalender de bulunuyor.

CEO KOLTUĞU İÇİN 3 İSİM

SÜREYYA Ciliv’in ardından Turkcell’de CEO koltuğuna oturacak yeni ismin kim olacağı da merak konusu. Şirkette Ciliv’in yerine Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Kuruöz vekalet ediyor. Turkcell’de zirve için daha önce kulislerde konuşulan THY Genel Müdürü Temel Kotil’in ismi, aynı zamanda AKP milletvekili adaylığı için de geçiyor. Öte yandan halen Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Bostan’ın da CEO koltuğu için girişimlerde bulunduğu kulislerde konuşuluyor. Şimdilerde Cisco System’in eski Doğu Avrupa Başkanı Kaan Terzioğlu’nun da adı Turkcell ile birlikte anılmaya başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı