TURKCELL "AKCELL" Mİ OLDU?

TURKCELL "AKCELL" Mİ OLDU?

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in görevinden ayrılmasıyla birlikte, Turkcell yönetiminden son iki yılda ayrılanların sayısı da 8’i buldu.

Bu ayrılma sürecini tetikleyen ise Başbakanlığa bağlı Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Turkcell Yönetim Kuruluna yaptığı ‘bağımsız üye’ atamaları oldu.

Turkcell'de Çukurova Grubu ile yabancı ortaklar TeliaSonera ve Altimo arasında uzun yıllar süren ortaklık ve yönetim kurulu kaosuna AKP hükümeti 2013 yılında el atmıştı. SPK eliyle Turkcel'de AKP atamaları başladı. Son olarak Ağustos ayında Turkcell Yönetim Kurulu’na Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan ile AKP’nin eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Bekir Pakdemirli’yi de atamıştı. Pakdemirli 24. dönem milletvekili seçimlerinde AKP’den İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti.

AKP'Lİ ESKİ BAKANLAR

Turkcell’in yönetim kurulunda Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) 2013 Martı’nda atadığı isimler arasında AKP’li eski Kültür Bakanı Atilla Koç ve AKP’li eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler ilk atanan isimlerdi. 13 Eylül 2013’te ise Jan Erik Rudberg ve Erik Belfrage Turkcell yönetimine kuruluna giren yeni isimler oldu. 7 ismin değiştiği Turkcell Yönetim Kurulu’nda devlet elinin daha fazla hissedilmesiyle şirkette uzun yıllardır görev yapan başarılı isimler de birer birer ayrılma yoluna gitti.

AKP'nin SPK eliyle yaptığı atamalardan sonra Turkcell’in yönetim takımından ayrılan 8 isim şunlar oldu:


Cenk Bayrakdar (Turkcell Yeni Teknoloji İşleri Genel Müdür Yardımcısı)

Emre Sayın (Turkcell Bireysel İşler Genel Müdür Yardımcısı)

Ekrem Yener (Turkcell Uluslararası Genişlemeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı)

Hulusi Acar (Turkcell Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı)

Koray Öztürkler (Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı)

Meltem Kalender (Turkcell İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı) 

Lale Saral Develioğlu (Turkcell Uluslararası İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı) 

Süreyya Ciliv (Turkcell Genel Müdürü)

Kaynak:Haber Kaynağı