Türkçe İsim Kalmayacak

Türkçe İsim Kalmayacak

O BÖLGEDE TÜRKÇE İSİM KALMAYACAK 
 
BDP ve bazı bağımsız milletvekilleri, Doğu ve Güneydoğu’da bazı illerin ve ilçelerin isim değişikliği tekliflerini ard arda TBMM Başkanlığı’na sunuyor.

BDP İSİMLERİN DEĞİŞMESİ İÇİN TEKLİF ÜSTÜNE TEKLİF VERİYOR 

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Ağrı ilinin adının “Agiri” ; BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da Erzurum’un adının “Erzerom” olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verdi. Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Van ilinin adının “Wan” olarak değiştirilmesi için kanun teklifi hazırladı.

HAKKARİ, ÇÖLEMERİG ! 

BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Hakkari’nin isminin “Çölemerig” olarak değiştirilmesini istedi. BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Nusaybin ilçesinin adının “Nsibin” olmasını önerdi. BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu da, milletvekili olduğu ilin adının “Bedlis” olması için kanun teklifi verdi.

DİYARBAKIR, AMED !

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyarbakır’ın adının “Amed” ; BDP Grup Başkanvekili, Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Bingöl’ün adının “Çewlig” ; BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman’ın adının “Elih” olmasını teklif ederken, BDP Muş Milletvekili Demir Çelik Muş’daki Varto ilçesinin “Gımgım”, Hasköy’ün “Derxas”, Malazgirt’in “Malazgir”, Korkut’un “Til”, Bulanık’ın “Kop” olarak isimlerinin değiştirilmesini önerdi.

İLÇELERİN DE  İSİMLERİNİN DEĞİŞMESİNİ İSTİYORLAR

Bu tekliflerle birlikte bu illerdeki bazı ilçelerin isimlerinin de değiştirilmesi teklif ediliyor. Bu isimlerden bazıları ise şöyle: Adilcevaz: Elcewaz, Güroymak: Norşen, Mutki: Motki, Tatvan: Tetwan, Ahlat: Xelat, Ergani: Ergene, Kulp: Pasur, Dicle: Piran, Yüksekova: Gever, Şemdinli: Şemzinan, Çukurca: Çele, Hasankeyf: Heskif, Sason: Qabilcews, Doğubeyazıt: Bazid, Patnos: Panos, Çat: Oxle, Genç: Dara Heni.  

AYDINLAR, "TİLLO" OLMUŞTU

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen bir kanun teklifiyle, Siirt’in “Aydınlar” ilçesinin adı “Tillo” olarak değiştirilmişti.