TÜRK TRANSSEKSÜEL İTALYA’DA YİNE GÜNDEME OTURDU

TÜRK TRANSSEKSÜEL İTALYA’DA YİNE GÜNDEME OTURDU

On yılı aşkın süredir Milano’da yaşamını sürdüren, yaptığı eylem ve açıklamalarla göze çarpan transseksüel Efe Bal, hazırladığı sıra dışı bir reklam afişiyle yine ülke gündemine oturdu.Yaptığı seks işçiliğinden dolayı...

On yılı aşkın süredir Milano’da yaşamını sürdüren, yaptığı eylem ve açıklamalarla göze çarpan transseksüel Efe Bal, hazırladığı sıra dışı bir reklam afişiyle yine ülke gündemine oturdu.

İTALYA'NIN EN ÇOK KAZANAN TRANSSEKSÜELİ

Yaptığı seks işçiliğinden dolayı elde ettikleriyle “İtalya’nın en çok kazanan ve en güzel transseksüeli” olarak tanınan Efe Bal, üyesi olduğu aşırı sağcı parti Kuzey Ligi’nde (Lega Nord - LN) tartışmalara yol açtı.

ALP GÜNEŞİ

Üzerinde partinin sembolü olan “Alp Güneşi” desenli kumaşla göğüslerini kapattığı bir “özçekim” fotoğrafla, kişisel reklam afişinde boy gösteren Bal buraya, “Özel İşlerden Sorumlu Bakan” diye yazdı.

SİYASETTE POLEMİK KONUSU OLDU

Bunun üzerine partililerden tepkiler de gecikmedi. LN’nin önde gelen isimlerinden Maurizio Bosatra Facebook hesabından, “Partinin sembolü olan Alp Güneş’ini, bu cümleyle tamamen reklam amaçlı kullanmak akıl dışı ve iğrenç” mesajını paylaştı.

Milano Belediyesi meclis üyelerinden Massimiliano Bastoni ise, “Homofobik olmakla suçlanmayacaksam bu şeyi hiç beğenmediğimi söyleyebilir miyim? Partiden atılmam istenmeyecekse fikirlerime hakaret edildiğini hissettiğimi söyleyebilir miyim? Bu şeyin beni iğrendirdiğini, Alp Güneşi’nin özgürlük mücadelesi simgesi olduğunu, ona saygı duyulması gerektiğini ve onunla dalga geçilemeyeceğini söyleyebilir miyim?” açıklamasını yaptı.

Bir diğer partili Igol Lezzi de, “Bu kişinin, seçmenlerimize sunmak için ideal bir model olduğunu zannetmiyorum” dedi. Birçok partili de derhal bu afişin kaldırılması için yasal işlem başlatılmasını talep etti.

EFE BAL’DAN PARTİLİLERE ORTA PARMAKLI TEPKİ

Bal ise, tüm bunlara Facebook hesabından cevap verdi. Yine partinin sembolü ve orta parmağını kaldırdığı bir özçekimi paylaşan Bal, eleştirilerin haksız olduğuna işaret ederek, bugüne kadar parti için yapılan en etkili reklam kampanyasına imza attığını savundu.

GENELEVLERİN YENİDEN AÇILMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Bal, bir süredir Kuzey Ligi’nin yürüttüğü, 1958’de kabul edilen ve genelevlerin kapatılmasını öngören Merlin Yasası’nın ortadan kaldırılması amacıyla başlatılan imza kampanyasının öncüsü olmuştu.

Ayrıca yıllardır İtalya’da seks işçiliğinin yasal olması için mücadele veren Bal, omuz omuza kampanya yürüttüğü Kuzey Ligi’nin genç lideri Matteo Salvini’ye de “delicesine aşık” olduğunu söylüyordu. Bal, seks işçiliği için verdiği mücadele kapsamında, sık sık yarı çıplak soyunarak eylemler de yapmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı