TÜRK TELEKOM'DAN DEV İŞBİRLİĞİ

TÜRK TELEKOM'DAN DEV İŞBİRLİĞİ

Türk Telekom ve dünyanın en büyük iletişim operatörlerinden Orange’ın ‘Business Services’ şirketiyle işbirliği için el sıkıştı.

Anlaşma kapsamında hizmet verecek olan Türk Telekom Global Kurumsal Ağ ile Türk şirketlerinin dünyanın her yeriyle iletişimlerini Türkiye’deki merkez ofislerindeymiş gibi kolay ve güvenli bir şekilde yönetebilmesi sağlanacak. Yurtdışında ofisleri bulunan şirketler, ithalat ve ihracat yapan KOBİ’ler, yurtdışında elçilikleri ya da temsilcilikleri bulunan kamu kuruluşları, ‘Türk Telekom Global Kurumsal Ağ’ sayesinde en güvenli sanal özel ağ çözümüne kavuşmuş olacak. Bunun yanı sıra uluslararası şirketler de Türkiye ofisleriyle güvenli, hızlı, esnek bir özel sanal ağ üzerinden iletişim sağlayabilecek.

YÜZDE 40 AVANTAJLI

Türk şirketleri, Türk Telekom’un 220 ülke ve bölgede 16 binden fazla bağlantı merkezine sahip Orange ile yaptığı bu işbirliği sayesinde yurtdışındaki lokasyonları için özel sanal ağ kurma fırsatını yakalayacak ve daha da büyüme fırsatı elde edebilecek. Yurtdışına yatırım yapmak isteyen KOBİ’ler dünyada geniş bir coğrafyada özel sanal ağ kurup ofislerine ölçeklenebilir bir erişim türüyle ulaşabilecek. Şirketler kendilerine özel hazırlanmış paketlerle yurtdışı operasyonlarını güçlendirip iş verimliliklerini artırırken, operasyonel masraflarını da azaltma şansına sahip olacak. Böylece şirketler, ortalama yüzde 10 ile yüzde 40 arasında bir avantaj sağlayabilecek.Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, Türk Telekom Global Kurumsal Ağ ile önemli bir adım attıklarını belirterek, Türk şirketlerine 220 ülke ve bölgede ayrıcalıklı, fark yaratacak, güvenli, hızlı ve esnek bir özel sanal ağ deneyimi sunduklarını dile getirdi. Aslan, “Bu hizmetle büyük kurumlar, KOBİ’ler ve kamu kuruluşları yurtdışı operasyonlarını güçlendirme, hizmet kalitesi ve çeşitliliğini artırma imkanı bulacak. Türk Telekom Global Kurumsal Ağ ile şirketler için artık her yer Türkiye olacak” diye konuştu.

Orange Business Services CEO’su Thierry Bonhomme ise Türk Telekom ve Orange bu ortaklık ile güçlerini birleştirerek dünya çapında genişleyen Türk işletmelerinin ihtiyaçlarını karşılayacak en iyi kurumsal ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Bonhomme, “Kurumlara özel telekomünikasyon hizmetlerini geniş bir yelpaze üzerinden sağlamak için konumlandırılmış bu anlaşma Türkiye’de iş sektörünün yerel ve küresel anlamda büyümesine önemli katkılar sağlayacak” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı