Türk Ordusu'na yönelik kumpas meclis gündeminde

Türk Ordusu'na yönelik kumpas meclis gündeminde

Başbakanın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın Türk Ordusu'na kumpas kurulduğunu itiraf etmesi, gündeme bomba gibi düştü...

Başbakanın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın Türk Ordusu'na kumpas kurulduğunu itiraf etmesi, gündeme bomba gibi düştü. Balyoz ve Ergenekon gibi davaların niteliği, bizzat hükümetin en yetkili ağızlarından biri tarafından açıklandı. Bu itiraf üzerine İşçi Partisi'nin Genelkurmay Başkanı'na yaptığı çağrının ardından konu, Meclis gündemine de taşındı. Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk ise, "AKP'nin bu kumpastan haberi yok muydu? Bal gibi vardı" dedi.

Tayyip Erdoğan ile cemaat arasında yaşanan çatışma, Türk Ordusu ve yurtseverlere kurulan tertibi de ayan beyan ortaya çıkardı. Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın itirafı, gündeme bomba gibi düştü.

Bu itiraf, Ergenekon ve Balyoz gibi davalarla tutuklanan yurtseverlerin tutukluluk durumunu bir kez daha gündeme getirdi. Bu konudaki ilk çağrı İşçi Partisi'nden geldi. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Tümgeneral Naci Beştepe, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e seslendi.

Bu çağrının ardından Türk Ordusu'na kumpas Meclis gündemine taşındı. MHP'li Lütfü Türkkan, yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a "Ordu'ya kumpas kuruldu mu? Davalar yeniden görülecek mi?" diye sordu.

Önemli bir açıklama da Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk'ten geldi.

Solmaztürk, kurulan kumpasın AKP ve Cemaat ortaklığında yürütüldüğünü belirtti, "Kimse bu suçtan kurtulamaz" dedi.

kaynak: ulusal

Kaynak:Haber Kaynağı