Türk Kızılayı'nın Suriye'ye kime yardım ettiği ortaya çıktı

Türk Kızılayı'nın Suriye'ye kime yardım ettiği ortaya çıktı

Ordu'nun yeniden denetimi sağladığı Hama'ya bağlı Halfaya Beldesi'nde Türk Kızılayı'nın Suriye'ye gönderdiği “yardımlar” muhaliflerin sığınağında bulundu.

Suriye Ordusu, muhaliflerin kontrolündekli Hama'ya bağlı Halfaya Beldesi'ni yeniden ele geçirdi. 

AKP, Suriyeli muhaliflere “yardımlarını” gizlemiyor. Aksine hükümet erkanı her defasında “Suriye halkına yardımların süreceği” mesajını veriyor. Ancak şimdi bu yardımların kime gittiği konusunda detaylar ortaya çıkıyor.  

Suriye ordu birliklerinin kontrolü yeniden sağladığı Hama'ya bağlı Halfaya Beldesi'nde Hama News tarafından çekilen görüntüler, “hayalet kent”teki yıkımı gözler önüne sererken, çarpıcı detaylarda ortaya çıkıyor.

Görüntülerde Türk Kızılay tarafından gönderilen gıdaların isyancıların sığınaklarında bulunduğu belirtiliyor.

TSK ÜNİFORMALARI ÖSO'YA MI?

Ankara'nın muhaliflere yardımları geçtiğimiz günlerde Meclis'e de taşınmıştı. TSK üniformalarının ÖSO militanlarına verildiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, “TSK üniformaları başta ÖSO’ya olmak üzere diğer Suriyeli muhalif gruplara dağıtılmış mıdır?” diye sordu.

Tanrıkulu, “Muhalif grupların açıklamalarında da Türkiye’nin yardımı vurgulanmaktadır” diyerek şu sorulara yanıt aradı:

“Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki eski üniformalar ne yapılmaktadır?

TSK envanterinden 2012 ve 2013 yıllarında yabancı ülkelere askeri malzeme hibesi yapılmış mıdır? Yapıldı ise bu ülkeler hangileridir ve ne tür malzemeler hibe edilmiştir?

TSK üniformaları başta ÖSO olmak üzere diğer Suriyeli muhalif gruplara dağıtılmış mıdır? Dağıtıldı ise kaç adet dağıtılmıştır?

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait eski veya yeni askeri kıyafetlerin rütbeleri ve Ordu amblemleri sökülmeden Suriyeli muhaliflere dağıtıldığına dair bilginiz var mı?

Suriyeli muhaliflere askeri malzeme verme yetkisini kimden ve hangi karardan aldınız?”

“HAFİF SİLAH VERİYORLAR”

Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde "silahlı sakalı Suriyeliler" olarak bilinen Esad güçlerine karşı savaşanlarla konuşmuştu.  

Hani El Agâh adlı bir genç, “Türkiye’nin sizlere silah verdiği iddia ediliyor, doğru mu?” sorusuna “Türkler bizim kardeşlerimiz. Dünya bizi yalnız bıraktı ama Türkler bize yardım ediyor.” Zaman, tekrar soruyor “Silah veriyorlar mı?” “Allah razı olsun,” diyor Hani. “Hafif silahlar, mermi veriyorlar.” Silahların nasıl ve nerede teslim edildiğini soruyor. Bu kez adı Firuz El Zobhi olduğunu söyleyen biri cevap veriyor:“Silahlar sınırın sıfır noktasında teslim ediliyor. Teslim eden Türkler sivil giysili” diyor. Ve ekliyor: “Teslimat gece yapılıyor.”

İŞTE O GÖRÜNTÜLER